Citroen patronu: Çin’deki yavaşlama globam büyümeye olan ihtiyacı gösteriyor

Ototeknikveri     09 Şubat 2018 01:36

Satışlarının sadece %27’si Avrupa dışında olan Citroen’in CEO’su Linda Jackson bu oranın uzun vadede %45’e çıkmasını bekliyor.

Citroen patronu: Çin’deki yavaşlama globam büyümeye olan ihtiyacı gösteriyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Citroen uluslararası varlığını bölgesel satış trendlerinden etkilenmemek için büyütmek istiyor. 2017 yılında satışlar %47.3 düştü. Avrupa’da 2012’de yaşanan otomobil satış krizi esnasında Citroen’in Çin’deki satışlara bağımlılığı artmıştı. Firma burada ülkenin ihtiyaçlarına özel otomobiller sundu. Buna rağmen geçen yıl Çin’deki talebin sedan otomobillerden SUV’lere kayması ve pek çok Çinli üreticinin yüksek kalite SUV’leri uygun fiyatlarla sunması Citroen’in satışlarını düşürdü.

 

Sonuç olarak, Citroen yeni C5 Aircross SUV’yi ilk önce Çin’de piyasaya sürdü ve bayi ağını yeniden yapılandırarak 450 satış noktasını 390’a indirdi. Temmuz ayındaki bu değişikliklerden bu yana satışlar yeniden arttı ve markanın pazar payı %0.3 büyüdü.

 

Jackson “Bir kaç yıl önce Çin’in gücü Avrupa’daki düşüşleri telafi etmeye yetiyordu. Şimdi ise Çin’de düşüş varken Avrupa’da satışlar yine yükseliyor. Bu da bizim daha uluslararası odaklı olmamız gerektiğini ve portföyümüzü dengelememiz gerektiğini gösteriyor. Bugün satışlarımızın %27’si Avrupa dışında, 2020 yılı itibariyle bunu %30’a çıkartmak istiyoruz. Uzun vadede ise hedefim %45.” diye konuştu.

 

Jackson, İran ve Latin Amerika’nın büyüme için kısa vadede güzel fırsatlar barındırdığını vurguladı.

Son Güncelleme : 10 Şubat 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo