Makyajlı 2018 Hyundai Sonata Hybrid ve Plug-In Hybrid modellerine ilk bakış

Ototeknikveri     09 Şubat 2018 02:20

Hyundai 2018 Sonata’nın yeni hibrit ve plug-in hibrit versiyonlarını Chicago Auto Show’da tanıttı.

Makyajlı 2018 Hyundai Sonata Hybrid ve Plug-In Hybrid modellerine ilk bakış
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İki yeni çevre dostu versiyon standart 2018 Sonata ile aynu yenilenen kaportayı paylaşıyor. Yeni ön ve arka kısımlarda LED farlar, ön panjur, kaput, ön çamurluklar, arka bagaj kapağı ve arka lambalar dikkat çekiyor.

 

2018 Hyundai Sonata Hybrid, 154 hp 2.0 litre benzinli motor ve 51 hp (38 kW) elektrikli motorla geliyor. İki motorun toplam güç çıkışı 193 hp. Yakıt tüketimi şehir içinde 7.2 litre/100 km, otoyolda 6.3 litre/100 km, ortalama 6.7 litre/100 km. Araç 6 vitesli otomatik şanzıman ile geliyor.

 

Hyundai yeni Sonata Hybrid modelinin 120 km/s hıza kadar benzinli motoru kullanmadan sadece elektrikli modda sürülebildiğini belirtiyor. Tam dolu benzin deposu ile ise toplam sürüş mesafesi 1046 km civarında.

 

Yeni Plug-In Hybrid Sonata ise daha büyük 9.8 kWh lityum-iyon polimer pil paketi ile geliyor. Bu pil ile Sonata PHEV yaklaşık 45 km elektrikli sürüş mesafesi sunuyor.

 

Hyundai ikinci seviye bir şarj ile pilin üç saatten az sürede dolduğunu ve pek çok kullanıcının benzinli motora ihtiyaç duymadan günlük ulaşım gereksinimlerini karşılayabileceklerini söylüyor. Bu modelde hibrit model ile aynı 154 hp 2.0 litre dört silindirli motor kullanılıyor. Elektrikli motorun güç çıkışı ise 67 hp (50 kW). Toplam güç çıkışı 202 hp. Altı vitesli otomatik tek şanzıman seçeneği olarak geliyor.

 

Aktif güvenlik teknolojileri arasında Kör Nokta Tespiti, Arka Çapraz Trafik Uyarısı, Otomatik Acil Fren, Şerit Koruma Asistanı ve Otomatik Uzun Far Asistanı bulunuyor.

 

8 inç ekranlı multimedya sistemi, navigasyon, Apple CarPlay ve Android Auto desteği, iPod/USB ve harici cihaz portları, SiriusXM ve Bluetooth iç kabindeki özellikler arasında. Hyundai ayrıca opsiyonel olarak dokuz hoparlörlü Infinity lüks ses sistemi sunuyor.

 

Yeni 2018 Hyundai Sonata Hybrid 2018’in ilk çeyreği bitmeden satışa çıkacak. Plug-In Hybrid versiyon ise yılın ikinci çeyreğinde onu takip edecek.

Son Güncelleme : 10 Şubat 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo