Lynk & CO önümüzdeki haftalarda Avrupa üretimine karar verecek

Ototeknikveri     09 Şubat 2018 10:11

Lynk & CO önümüzdeki haftalarda 01 crossover otomobili gelecek yılın sonunda Avrupa’da üretmek konusunda karar almayı değerlendirecek.

Lynk & CO önümüzdeki haftalarda Avrupa üretimine karar verecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Markanın ilk modeli 01, platformunu Ghent fabrikasında Volvo tarafından üretilen XC40 ile paylaşıyor. 01’in üretimi de Belçika’da yapılabilir. Bir diğer seçenek ise otomobili şu anda zaten üretiminin yapıldığı Çin’den ithal etmek.

 

Üçüncü seçenek ise üretimin Avusturya’da Magna Steyr ya da Finlandiya’da Valmet gibi bir üstlenici firma tarafından yapılması.

 

Volvo, Lynk & Co firmasının %30’una sahip. Geely ise firmanın %50’sini elinde tutuyor. Kalan kısım ise Zhejiang Geely tarafından kontrol edilen Zhejiang Haoqing Automobile Manufacturing firmasına ait. Lynk & CO üretim hattını Şanghay’a 350 km mesafedeki Luqiao fabrikasında Volvo XC40 ile paylaşıyor.

 

Lynk & CO Kasım ayında Çin’de 01 için üç günlük bir online satış kampanyası düzenledi. Sadece iki dakikada 6000 otomobil satıldı. Resmi olarak otomobil 28 Kasım’da 150 satış noktasında müşterilere sunulmaya başlandı.

 

Lynk & Co başkan yardımcısı Alain Visser Çin’de satışların başlamasının firma için çok önemli olduğunu, ülkedeki satışların 2021 yılına kadar dünya çapında 500 bin araç satma hedeflerine ulaşmakta hatta bu rakamın ötesine geçmekte katkıda bulunacağını belirtti. Bu 500 bin satışın sadece yaklaşık %25’i Avrupa’da gerçekleşecek. Visser bu yıl sonuna kadar ise Çin’de 100 bin araç satmayı hedeflediklerini, bunu oldukça gerçekçi bir hedef olarak gördüğünü belirtti.

 

Son Güncelleme : 10 Şubat 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user
  • User

    Misafir10099 o ne saçma bir marka ismidir arkadaş!? sanki otomotiv markası değil de temizlik ürünleri üreten bir firma adı!

    13 02 2018 04:05 Yanıtla Beğen (1) Şikayet Et

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo