2018 Volkswagen Touareg Mart’ta tanıtılacak

Ototeknikveri     11 Şubat 2018 09:45

Volkswagen’in büyük SUV’sinin yeni versiyonu BMW X5 ve Volvo XC90 ile rekabet edecek. Yeni model daha lüks bir iç kabin ve Arteon’dan esinlenen tasarımla geliyor.

2018 Volkswagen Touareg Mart’ta tanıtılacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2017 Volkswagen Touareg, 23 Mart’ta Çin’in başkenti Pekin’de tanıtılacak. Yeni modelin görüntüsünü ortaya koyan bir çizim de yayınlandı.

 

Otomobilin stilini, ön ve arka kısımlarını yakın zaman önce iki farklı versiyon ve iki farklı renk seçeneğiyle casus fotoğraflarda da görmüştük. SUV’nin uzunluğu artmış görünüyor. Eğimli tavan çizgisi ve diğer bazı özellikler Arteon’u andırıyor. Öndeki yatay krom detay iki tasarımı birbirine bağlıyor.

 

Otomobilin detayları 23 Mart günü Pekin’deki tanıtımda açıklanacak ancak şimdiden otomobilin arkadan çekişli ve havalı süspansiyonlu olacağını biliyoruz. Ayrıca Volkswagen’in Innovision adını verdiği yeni dijital kontrol paneli de yeni modelde yer alacak.

Daha önce görüntülenen bir modelin büyük kısmı kamuflajlıydı, buna rağmen bazı detaylarda kamuflaj daha hafifti. Yeni nesil SUV küçük kardeşi Tiguan’dan ve daha büyük, ABD’ye özel Atlas’tan esinlenen bir tasarıma sahip olacak.

 

Touareg’in farları öncekinden daha şık ve daha köşeli. Arka lambaların ise öncekinden daha ince olduğu görülüyor.

 

Yeni Touareg modelinin iç kabini yüksek kaliteli materyaller ve büyük multimedya ekranı ile daha lüks olacak. Bu sayede model BMW X5 ve Volvo XC90 ile daha güçlü rekabet edebilecek. Otomobilin görünümü Volkswagen’in büyük otomobilleri ile daha üst piyasaya çıkmaya çalıştığının bir göstergesi.

 

Touareg aynı zamanda bir plug-in hibrit versiyon ile gelecek. Geçtiğimiz yıl Pekin’de tanıtılan konsept 386 hp güç çıkışı ve 699 Nm tork değerine sahipti. Elektrikli modda 80 km gidebilen konseptin yakıt tüketimi ise 3 litre/100 km olarak duyurulmuştu.

 

Hibrit versiyonun altında geleneksel turboşarjlı dört silindirli dizel ve benzinli motorlar yer alacak. Volkswagen resmi tanıtıma kadar motor seçeneklerini gizli tutmayı tercih ediyor. Tüm versiyonların dört çekişli sürüş sistemiyle sunulacağı ise biliniyor.

 

Volkswagen’in en eski modellerinden birisi olan Touareg sadece 3689 adet satıldı ve 2017’de firmanın satış rakamlarına fazla katkıda bulunmadı. Tiguan ise 29.121 adet satıldı.

 

Yeni modelin fiyatının fazla değişmesi beklenmiyor. Modelin başlangıç fiyatının 50.000 euro civarında olacağı öngörülüyor. İlk teslimatlar Nisan ayında başlayacak.

Son Güncelleme : 13 Şubat 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo