Peugeot yeni stili ve gelişmiş teknolojileri ile 508’den umutlu

Ototeknikveri     11 Şubat 2018 10:11

Peugeot yeni 508 sedan modeline yeni bir stil ve gelişmiş teknolojiler kazandırarak orta boy sedan piyasasında düşen talebi telafi etmek istiyor.

Peugeot yeni stili ve gelişmiş teknolojileri ile 508’den umutlu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni nesil 508, 6 Mart’ta Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak. Otomobilin stili mevcut modelin görünümünden farklı bir yöne sapacak. Peugeot 508’in yeni tasarımını ve modele ekleyeceği teknolojilerin detaylarını henüz ortaya çıkartmadı. PSA CEO’su Carlos Tavares daha önce yeni otomobilin otomatik direksiyon ve fren gibi yarı otonom sürüş özelliklerine sahip olacağı ipucunu vermişti.

 

508’in stilinin coupe benzeri bir çatı çizgisi ile daha eğimli olması bekleniyor. Tasarımda Peugeot’nun 2017’de Cenevre’de tanıttığı Instinct konseptinden bazı esintiler olacak.

 

508, PSA’nın PF3 platformundan 5008 ve 3008 gibi modellerde de kullanılan EMP2 platformuna geçecek. Modelin bir station versiyonunun da çıkartılması bekleniyor.

 

508, Volkswagen Passat, Ford Mondeo ve Opel Insignia gibi otomobillerle Avrupa’da son yıllarda müşterilerin SUV’lere yönelmesi ile satışların düştüğü sedan piyasasında rekabet edecek.

 

Mevcut otomobil 2011’den bu yana satışta ve sonradan satışı durdurulan dizel – hibrit versiyonu ile piyasada benzersizdi. Yeni nesilde bir plug-in hibrit versiyon sunulması bekleniyor.

 

508’in satışları geçen yıl Avrupa’da %39 düşerek 22.724 adette kaldı. PSA 508 modelini Fransa’dan Rennes ve Çin’deki Wuhan fabrikalarında üretiliyor.

Son Güncelleme : 13 Şubat 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo