Porsche ve Audi ortak elektrikli otomobil platformu ile maliyetleri düşürecekler

Ototeknikveri     11 Şubat 2018 10:26

Volkswagen Grubu’nun lüks markaları Porsche ve Audi ortak bir platform geliştirerek gelecekteki elektrikli otomobillerinin maliyetlerini önemli ölçüde düşürecek.

Porsche ve Audi ortak elektrikli otomobil platformu ile maliyetleri düşürecekler
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Porsche CEO’su Oliver Blume “Eğer her iki marka da ayrı ayrı kendi platformlarını geliştirseydi maliyet en az %30 daha fazla olacaktı.” dedi. 2021’den itibaren Audi ve Porsche ortak platformu kullanan çok sayıda yeni model çıkartmayı hedefliyor.

 

Audi CEO’su Rupert Stadler, Audi’nin Almanya’daki Neckarsulm fabrikasında iki sedan model, Ingolstadt fabrikasında ise iki SUV model üreteceğini açıkladı.

 

Porsche CEO’su Blume ise ortak platformu kullanan ilk modelini Macan SUV’yi de ürettiği Almanya’daki Leipzig tesislerinde üretebileceğini söyledi.

 

Audi ve Porsche geçen yıl da birlikte PPE (Premium Platform Electric) platformunu gelecekteki elektrikli otomobilleri için geliştirdiklerini açıklamıştı.

 

Porsche ayrıca Volkswagen Grubu tarafından elektrikli spor otomobiller ve süper otomobiller için kullanılacak SPE platformunu geliştirmekle görevlendirildi. Bu platform Audi ve Lamborghini tarafından da kullanılabilecek.

Son Güncelleme : 13 Şubat 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo