Yeni Skoda Karoq çıktı

Ototeknikveri     12 Şubat 2018 12:01

Skoda’nın yeni Karoq SUV’si 2018’in en heyecan verici otomobillerinden birisi.

Yeni Skoda Karoq çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otomobil kullanıcıları SUV’lere doyamıyor, bu yoğun talep nedeniyle tüm büyük otomobil üreticileri SUV model portföylerini genişleterek bu hızla büyüyen piyasada geriye düşmemeye çalışıyor.

 

İşte bu piyasaya giren en yeni otomobillerden birisi de Skoda Karoq. Yeni model Skoda’nın 2025’e kadar satışlarını ciddi oranda artırma hedefi için büyük önem taşıyor. Bunun yanı sıra, Karoq’un yerine geldiği ve daha önce çok sevilen Yeti’nin başarısını büyüterek sürdürmek gibi zor bir görevi var.

 

İsmi Alaska’daki Kodiaq adasında yaşayan Alutiiq kabilesinin dilinden gelen Karoq, büyük piyasalarda bayilere ulaşmaya başladı. Otomobil SE, SE L ve Edition donanım seviyeleri ile, ayrıca filo odaklı SE Technology versiyonu ile sunulacak. Tüm versiyonlar standart olarak LED arka lambalar, iki bölgeli klima kontrolü ve alaşım jantlar ile geliyor.

 

Karoq otomobiller Skoda’nın Çek Cumhuriyeti’ndeki Kvasiny fabrikasında Superb ve Kodiaq otomobiller ile birlikte üretiliyor. Tam kapasite çalıştığında fabrika yılda 280.000 otomobil üretebiliyor.

 

Modelin en çok satan versiyonlarından birisinin 1.5 TSI 150 PS SE olması bekleniyor. Otomobilin perakende satışlarının %60, filo satışlarının ise %40 oranında olması öngörülüyor.

 

Müşteriler dört farklı motor seçeneği arasından tercih yapabilecekler; 1.0 litre TSI benzinli 115 PS ve 1.5 TSI 150 PS, dizel isteyenler için ise 115 PS 1.6 TDI ve 2.0 TDI 150 PS. Dört versiyon da yedi vitesli DSG şanzıman ile tercih edilebiliyor. 2.0 TDI 150 standart olarak dört çekişli sürüş sistemiyle geliyor.

 

Tüm modeller mobil online servisler, uydu – navigasyon, bilgilendirme ve eğlence fonksiyonlarına sahip Skoda Connect ile alınabiliyor.

 

Karoq bugün yollardaki en güvenli kompakt SUV’lerden birisi. Euro NCAP testlerinde yetişkin yolcu korumasında %93 başarılı bulunan model testleri beş yıldızlı notla geçti. Yeni Karoq’taki standart güvenlik sistemleri arasında Ön Bölge Asistanı, Şehir İçi Acil Fren ve çekiş gücünü artıran XDS+ elektronik diferansiyel kilidi bulunuyor.

 

Karoq “Enerji Mavi”, “Zümrüt Yeşil” ve “Kadife Kırmızı” dahil olmak üzere 13 farklı renk seçeneği ile geliyor. Müşteriler otomobillerini çok sayıda seçenekle kişiselleştirebiliyor. Bunlar arasında ısıtmalı direksiyon, elektrikli katlanabilir çekme çubuğu, Park Asistanı ve uyumlanabilir seyir kontrolü bulunuyor.

 

Yeni Skoda Karoq’un lansman çalışmaları kapsamında, çocukların isteklerine göre şekillendirilecek tam boy bir karton maketi de yapıldı.

Son Güncelleme : 13 Şubat 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo