Porsche Mission E için üretimi artıracak

Ototeknikveri     13 Şubat 2018 01:10

Porsche Misson E modeli için yıllık üretim kapasitesini 20.000 adet üzerine çıkartacak. Firma ayrıca Macan SUV modeline elektrikli sistem eklemekle ilgili karar aşamasında.

Porsche Mission E için üretimi artıracak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Dört koltuklu elektrikli spor otomobil Misson E, gelecek yıl üretim bandından inecek. İlk izlenimler müşterilerin Porsche’nin yanmalı motorlardan elektrikli motorlara geçişine itirazı olmadığını ve bunu ilgiyle karşıladıklarını gösteriyor.

 

Öte yandan, Mission E modeli için yüksek umutlar besleyen Porsche üretim kapasitesini artırmak için çalışma yapıyor. Marka 2022 yılına kadar elektrikli ve hibrit otomobillere yaptığı yatırımı ikiye katlayarak 6 milyar euro’ya çıkartmayı planlıyor.

 

Hibrit modeller de giderek daha popüler hale geliyor. Avrupa’da satılan Panamera otomobillerin %60’ını hibrit versiyon oluşturuyor. Hibrit modellerin aksine, Almanya’da dizele olan talep ise düşüşte. Porsche, Panamera ve Cayenne modellerinin V8 motorlu versiyonları ile ilgili olası bir geri çağırma üzerinde KBA (Almanya Motorlu Ulaşım Kurumu) ile görüşüyor.

 

Porsche üretim şefi Albrecht Reimold, Misson E üretiminde Volkswagen Grubu içindeki diğer markalar için de uygun olabilecek parçalar kullandıklarını belirtti.

 

 

Son Güncelleme : 13 Şubat 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo