Rolls-Royce’nin yeni SUV’sinin adı Cullinan olacak

Ototeknikveri     14 Şubat 2018 03:45

Rolls-Royce bu yıl tanıtılacak yeni modelinin adının Cullinan olacağını açıkladı.

Rolls-Royce’nin yeni SUV’sinin adı Cullinan olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Aylarca devam eden spekülasyonlardan sonra Rolls-Royce yeni SUV’sine Cullinan adını verdiğini doğruladı. Bentley Bentayga ile rekabet edecek yeni model “lüks seyahat” kavramını yeniden tanımlayacak. Otomobilin yeni casus fotoğrafları dış cephesini ortaya koyuyor.

 

Firma tarafından SUV yerine “yüksek araç” olarak tanımlanan modelin ismi Güney Afrika’da 1905’te bulunan 3106 karatlık büyük ve kusursuz elmasın adından geliyor.

 

Otomobil ile ilgili bugüne kadar çok az bilgi verildi. Otomobilin Rolls-Royce tarafından yayınlanan kamuflajlı görüntüleri Afrika, Orta Doğu ve Kuzey Kutup Dairesi’nde zorlu testler sırasında çekilmiş.

 

Cullinan daha önce Nurburgring yarış pistindeki testlerde de görüntülenmişti. Bu pist otomobillerin performanslarındaki en üst sınırları görebilmek için firmalar tarafından sık sık kullanılıyor. Cullinan’ın burada görüntülenen prototipi kamuflajlı olsa da genel şekli kolayca seçilebiliyordu.

 

Bir diğer test aracı da treyler üzerinde götürülürken görüntülendi. Bu aracın ön kısmı kamuflajsızdı. Büyük ön panjur net şekilde görülürken, tamponda motora ve frene soğutucu hava gönderen bir dizi hava girişi bulunuyor. Ön panjuru dikdörtgen far yuvaları çevreliyor. Cullinan’ın genel şekli hemen tanınıyor.

 

Ayrıca ön kanatta, tekerlek kemerinin arkasında Rolls Royce logosu ve yan sinyal lambaları bulunuyor, ön ve arka kapılar boyunca ise bir şerit devam ediyor. Bu şeridin üretim versiyonunda da olup olmayacağı henüz bilinmiyor. Dev yedi kollu alaşım jantlar Ghost modelinde bulunanlar ile benzer. Müşteriler bir dizi farklı stil ve boyutlarda jant seçeneği arasından seçim yapabilecekler.

 

Rolls-Royce geçtiğimiz haftalarda Cullinan için yeni bir alüminyum mimari geliştirildiğini onaylamıştı. Yeni platform yeni nesil Phantom için de kullanılacak. Cullinan modeline yeni süspansiyon sistemi ve dört çekişli sürüş sistemi de eklenecek.

 

2015 Frankfurt Motor Show’da konuşan Rolls-Royce patronu Torsten Muller-Otvos yeni bir Rolls-Royce SUV’nin 2018’in ikinci çeyreğinde çıkacağını söylemiş ve modelin Bentley Bentayga ile rekabet edeceğini işaret etmişti.

 

Bentagya’nın başarısına bakarsak, Cullinan da önümüzdeki bir kaç yıl içinde en çok satan Rolls-Royce modeli olabilir. Öte yandan, bu el yapımı ve lüks otomobilin piyasadaki ana akım modellerle aynı fiyatlandırma stratejisine sahip olmayacağı çok açık. En “ucuz” Rolls-Royce modeli Ghost’un bile fiyatı 250.000 pound’dan başlıyor.

Son Güncelleme : 15 Şubat 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo