Yeni 2018 Mercedes-AMG G 63: ilk fotoğraflar ve detaylar

Ototeknikveri     14 Şubat 2018 12:54

Yeni Mercedes-AMG 63, 583 hp güç çıkışı ile geliyor ve sadece 4.5 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor.

Yeni 2018 Mercedes-AMG G 63: ilk fotoğraflar ve detaylar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mercedes G-Wagen son yıllarda yüksek performanslı versiyonu ve off-road yetenekleri ile tanındı. Şimdi Mercedes yeni nesil V8 SUV’si AMG G 63’ten ilk fotoğrafları ve detayları yayınladı.

 

Yeni G 63 AMG’nin en yeni 4.0 litre çift turboşarjlı V8 benzinli motoruyla geliyor. 583 hp güç çıkışına sahip motorun tork değeri 850 Nm. Bu motorla otomobil sadece 4.5 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor. Maksimum hız 220 km/s ancak opsiyonel AMG sürücü paketi ile saatte 240 km’ye yükseltilebiliyor.

 

E 63 ile olduğu gibi V8 motor aynı zamanda silindir deaktivasyon özelliği ile geliyor. Bu sayede yeni tasarlanan G 63 (4MATIC dört çekişli sürüş sistemi ve dokuz vitesli otomatik şanzımanla birlikte) ortalama 13.2 litre/100 km yakıt tüketiyor. CO2 emisyonu ise 299 g/km.

 

G 63 standart yeni nesil G-Serisi’ndeki şasi ve süspansiyon geliştirmeleri ile geliyor. Otomobilde ayrıca AMG Ride Control ayarlanabilir amortisör sistemi ile Konfor, Spor ve Spor+ ayarlarından birisi seçilebiliyor. Sürücü şasinin ne kadar sakin ya da odaklanmış bir his vereceğini ayarlayabiliyor.

 

Yeni modeldeki diğer özellikler arasında hıza duyarlı direksiyon krameri, beş farklı on-road ve üç farklı off-road sürüş modu da bulunuyor. Dynamic Select sürüş modu seçici ile motor yanıtı, şanzıman vites geçiş ayarları ve direksiyon ağırlığı kaygan yüzey, spor+, kum, patika ya da kayalık gibi on-road ve off-road modlarına göre düzenlenebiliyor.

 

G 63’ün genel silueti fazla değişmemiş, Mercedes zaten standart G-Serisi’nin geliştirme döneminde otomobili modernize ederken özgün şeklini de korumaya odaklanmıştı. Mercedes’in yayınladığı ilk fotoğraflardaki otomobil krom tampon koruyucu ile görünüyor. Bunun yanı sıra genişletilmiş tekerlek kemerleri, 22 inç’e kadar ulaşan farklı jant boyutları, marşpiyerler ve standart metalik boya sunulacak.

 

G 63’ün kabini torpido gözünde özgün bir açma kolu ve diferansiyel kilidini çalıştıran anahtar gibi kısımlarda krom yüzeyler ile geliyor. G 63 standart olarak analog kontrol paneli ile sunuluyor ancak opsiyonel geniş ekranlı multimedya sistemi ile dijital kontrol panelini biraraya getiren yeni sistemle de sipariş edilebiliyor.

 

İç kabinde AMG spor direksiyon ve standart iki aşamalı egzoz sisteminin kontrolü de bulunuyor. Kullanıcılar motordan kabine gelecek gürültünün seviyesini ayarlayabiliyor.

 

G 63, Cenevre Motor Show’daki tanıtımından sonra, bu yılın ikinci yarısında bayilerde olacak. Fiyatlar henüz açıklanmadı ancak eski modelin üzerine biraz artışla 157.000 euro üzerinde bir başlangıç fiyatı bekleniyor.  

Son Güncelleme : 15 Şubat 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo