BMW X4 üretimi Mart’ta sona eriyor

Ototeknikveri     14 Şubat 2018 09:15

BMW dört yıllık üretimden sonra gelecek ay mevcut X4 neslinin üretimini durduracak.

BMW X4 üretimi Mart’ta sona eriyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Son otomobil markanın Güney Karolina’daki fabrikasında Mart ayı başında üretim bandından inecek.

 

Öte yandan, lüks kompakt crossover tamamen ortadan kalkmıyor, sadece yerini yeni bir nesle bırakıyor. G02 kod adlı yeni X4 aynı fabrikada F26’ın üretiminin durmasından kısa süre sonra inşa edilmeye başlanacak.

 

Yeni nesil X4 modelinin ne zaman tanıtılacağı henüz bilinmiyor ancak gelecek ay gerçekleşecek Cenevre Motor Show’da konsept ya da üretim formunda karşımıza çıkma olasılığı var.

 

Yenilenen tasarımıyla ve CLAR mimarisi ile gelecek X4, gücünü bir dizi benzinli ve dizel motor seçeneğinden alacak. Bu motorların çoğunlığı yeni X3’ten alınacak. Bunlar arasında 355 hp 3.0 litre benzinli motor ile 187 hp 2.0 litre ve 261 hp 3.0 litre dizeller de bulunuyor.

 

En üst donanım seviyesi olarak karşımıza X4 M çıkacak. Bu versiyon daha agresif bir tasarım, dörtlü egzoz boruları, büyük tekerlekler ve S58 kod adı ile bilinen, 450 hp civarında güç çıkışına sahip, 3.0 litre sıralı altı silindirli motorla gelecek. Bu güç çıkışı Mercedes-AMG GLC63 S Coupe modelinden 50 hp daha az ancak performans bakımından iki otomobil birbirine çok yakın.

Son Güncelleme : 15 Şubat 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo