YENİ NİSSAN QASHQAİ'NİN TEKNOLOJİK DETAYLARI

Ototeknikveri     22 Haziran 2014 05:40

Yeni Nissan Qashqai güvenlik ve konfor donanımlarıyla ilgi çekiyor.

YENİ NİSSAN QASHQAİ'NİN TEKNOLOJİK DETAYLARI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geçtiğimiz günlerde ilk resmi detayları ortaya çıkan yeni nesil Nissan Qashqai, bünyesinde barındırdığı, güvenlik, konfor ve eğlence donanımlarıyla da ilgi çekiyor. Nissan'ın güvenlik kalkanı adını verdiği paket kapsamında, ön çarpışma engelleme, sürücü dikkat destek, trafik işareti tanıma, kör nokta uyarı, hareketli nesne algılama ve uzun far asistanı gibi sistemleri kullanıcılarına sunan yeni nesil Qashqai ayrıca, şasi kontrol sistemi, tam led farlar, akıllı park asistanı, akıllı telefonlara entegre olabilen yeni NissanConnect sistemi ve çevre görüş sistemini de donanım listesinde bulunduruyor. Tüm bu donanımlar ile yolcularına daha fazla konfor ve güvenlik vaat eden yeni Nissan Qashqai'nin güvenlik kalkanı teknolojileri, markanın 0 kaza hedefi doğrultusunda geliştirilmesinin yanında, markanın bir diğer hedefi olan, otonom sürüş içinde alt yapı hazırladığından büyük önem taşıyor. 
 
Yeni Nissan Qashqai'nin, Güvenlik Kalkanı teknolojileri aşağıdaki özellikleri içeriyor:
 
Ön Çarpışma Engelleme Sistemi;
Araçta bulunan radar sistemi ile yolu tarayan sistem üç seviyede sürücüye destek olabiliyor. Önde seyreden araca fazla yaklaşıldığında ilk olarak sürücüyü sesli bir şekilde uyaran sistem, sürücü herhangi bir tepki vermez ise ikinci aşama olarak kısmi fren uyguluyor. Eğer tehlike devam ediyor ve kullancı yine tepki vermiyor ise, sistem üçüncü aşamada tam gücüyle fren yapıyor. 
 
Sürücü Dikkat Destek Sistemi; 
Yeni Nissan Qashqai, sürücü dikkat destek sistemi ile kullancısına mola vermesi gereken zamanı bildiriyor. Sistem yeni Qashqai kullanıcısının sürüş tarzını 10 dakika süre izleyerek öğrendikten sonra, sürücünün direksiyon tepkileri kararsızlaştığı anda, gösterge tablosundaki ekrandaki işaret ile sürücüyü mola vermesi konusunda uyarıyor.
 
Trafik İşareti Tanıma Sistemi;
Yeni Nissan Qashqai'de sunulan trafik işareti tanıma sistemi, kullanıcıları trafik kurallarına ve hız sınırlarına uymasına yardımcı olmak amacıyla, aracın ön bölümünde yer alan kamera vasıtasyla hız uyarı levhalarını okuyarak, sürücü bilgi ekranı üzerinden kullanıcıya bildiriyor. Ulusal işaret tipografisi ne olursa olsun, tüm Avrupa çapında çalışan bu sistem, hem kuru hem de ıslak havalarda hız sınırları sürücüye görüntüleyebiliyor. 
 
Kör Nokta Uyarı Sistemi;
Nissan'ın geliştirdiği kör nokta uyarı sistemi yeni Qashqai'nin her iki tarafındaki gizli noktalarda yer alan araçları tespit edebiliyor. Geri görüş ve çevre görüş kameralarını birlikte kullanan sistem, aracın herhangi bir tarafındaki ölü noktada başka bir araç tespit ettiğinde, yan ayna camında bir uyarı ışığı yakıyor. Eğer kör noktada bir araç varsa ve sürücü bu aracı fark etmeden, bu yöne doğru şerit değiştirmek amacıyla sinyal verirse sistem, yanıp sönen bir ışık ve ses ile kullanıcıyı uyarıyor.
 
Hareketli Nesne Algılama Sistemi;
Yeni Qashqai'de bulunan ön ve arka park sensörleri manevra sırasında sürücü sesle ve orta konsolda yer alan bilgi ekranı üzerinden işaretle uyarabiliyor. Bunların dışında helikopter bakışı ile aracın tüm etrafını görüntüleyen çevre görüş sistemi, bu bölgeden haraketli bir nesne algıladığında ses ile sürücüyü uyarabiliyor. Bagaj kapağına monte edilen geri görüş kamerası, sahip olduğu balık gözü lens ile 180 dereceden daha büyük bir açıyla arkadaki alanı görüntüleyebiliyor. Bu görüntülerin tümü, araçta sunulan 7 inçlik moniör sistemi ve NissanConnect vasıtasıyla gösteriliyor.
 
Uzun Far Asistanı;
Gelişmiş yazılım ve bir yüksek çözünürlüklü kamera ile yeni Qashqai otomatik far sistemini sunuyor. Farklı sürüş senaryolarında gerektiğinde uzun farları aktif eden sistem, gerekmediği durumlarda kısa farlar ile seyri mümkün kılıyor.
 

Son Güncelleme : 22 Haziran 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo