Yeni Kia Ceed, Golf ve Focus’a karşı

Ototeknikveri     16 Şubat 2018 01:33

Yeni mk3 Kia Ceed iddialı bir başlangıç yapmaya hazırlanıyor.

Yeni Kia Ceed, Golf ve Focus’a karşı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Kia Ceed gelecek ay Cenevre Motor Show’da tanıtıldıktan sonra bu yıl içinde satışa çıkacak. Üçüncü nesil model Volkswagen Golf, Ford Focus ve Opel Astra ile rekabet edecek. Önceki iki nesil gibi, yeni nesil de Avrupa’da tasarlandı ve geliştirildi.

 

Yeni nesil otomobil eskisinden daha uzun ve geniş. Bunun yanı sıra, küçük de olsa bir değişiklik de modelin isminde yapılmış; daha önce “cee’d” olarak bilinen model artık “Ceed” adını taşıyor.

 

Yeni modelin görünümü eskiye kıyasla daha az yuvarlak ve daha sportif. Ön kısımda firmanın ünlü “kaplan burnu” tipi ön panjurunun daha geniş bir versiyonu bulunuyor. Hava girişi daha aşağıda konumlandırılmış. Daha önce GT ve GT-Line modellerine özel olan “buz küpü” LED gündüz sürüş lambaları tüm yeni Ceed modellerinde standart olarak geliyor.

 

Düz ve net çizgiler arka kısımda da devam ediyor. Burada kapıların arkasında geniş sütunlar dikkat çekiyor ve LED arka lambaların kıvrımlı görünümyüle kontrast oluşturuyor.

 

İç kabinde özellikle kaliteyi yükseltmeye odaklanılmış ancak genel tasarım tipik Kia kimliğini yansıtıyor. Konsol iki kısma ayrılmış. Üst kısım standart dokunmatik ekranı barındırırken alt kısımda ses sistemi ve havalandırma kontrollerine erişilebiliyor.

 

Bu arada, daha alçak sürüş pozisyonu sayesinde ön kısımda daha fazla baş mesafesi var. Arkadaki yolcular ise daha fazla omuz mesafesinden faydalanıyor. Yeni modelin 395 litrelik bagaj kapasitesi Golf’ün kapasitesinden daha fazla.

 

Kia Ceed motorlar ve teknik özellikler

Kia’ya göre yeni Ceed’in tam bağımsız süspansiyonu otomobile daha kıvrak bir his verecek, aynı zamanda daha konforlu bir yolculuk, daha iyi kontrol ve yüksek hızlarda istikrar sağlayacak.

 

Geniş motor seçenekleri arasında yenilenen 120 PS turboşarjlı 1.0 litre benzinli motor ve 1.6 litre seçeneğin yerini alan yeni 140 PS 1.4 litre motor da bulunuyor. Giriş seviyesi motor seçeneği ise 100 PS 1.4 olacak.

 

Ek olarak, 1.6 litre dizel motorun birisi 115 PS, diğeri ise 136 PS gücünde iki versiyonu sunulacak. CO2 emisyonlarının 110 g/km altına düşmesi bekleniyor. Tüm motorlar altı vitesli manuel şanzımanla çalışacak ancak iki düşük güçlü benzinli motor haricinde yine tüm motorlar için opsiyonel yedi vitesli çift debriyajlı şanzıman da tercih edilebilecek.

 

Sürüş modu seçme sistemi sayesinde, sürücü motor ve direksiyon yanıtlarını isteğine göre şekillendirebilecek. Normal modda yakıt ekonomisi ve kolay manevraya öncelik verilirken, Spor modunda daha çabuk hızlanma ve daha fazla direksiyon ağırlığı öne çıkıyor.

 

Kia Ceed teknoloji ve güvenlik

Kia yeni Ceed modelinin sınıfının en yüksek teknolojili otomobili olacağını belirtiyor. Bluetooth bağlantısı, otomatik farlar ve anahtarsız giriş standart olarak gelecek. Ayrıca Kia’da ilk kez ön camda ısıtma özelliği sunulacak.

 

Bir diğer ilk de şerit takip asistanı sistemi olacak. Sistem 130 km/s hıza kadar bir dizi farklı fonksiyon gerçekleştirebiliyor, yoğun trafikte ilerlenebilecek boşlukları tespit edebiliyor, otoyollardaki şerit işaretlerini takip ediyor, trafikte ilerlemek için frenleri, direksiyonu ve gazı kontrol edebiliyor.

 

Ek olarak, kullanıcılar uyumlanabilir seyir kontrolü, park asistanı, kör nokta uyarısı ve ön çarpışma kaçınma asistanı ile birlikte yaya tespit fonksiyonundan faydalanabilecekler.

 

Kia yeni modelin Avrupa’da bu yaz satışa çıkacağını açıkladı. Fiyatlar henüz belirlenmedi ancak yüksek bir fiyat artışı beklenmiyor. Önceki nesil yaklaşık 17.000 euro başlangıç fiyatı ile satılıyordu.

Son Güncelleme : 16 Şubat 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo