Ford Ranger Raptor 10 vitesli otomatik ile geliyor

Ototeknikveri     16 Şubat 2018 04:30

Yeni tanıtılan Ranger Raptor, F-150 Raptor ile aynı 10 vitesli otomatik şanzımanı kullanıyor.

Ford Ranger Raptor 10 vitesli otomatik ile geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

General Motors ile birlikte geliştirilen şanzıman, gücü her iki aksa da gönderiyor ve 210 hp (213 PS) güç çıkışı ve 500 Nm tork değerine sahip 2.0 litre çift turbo dört silindirli dizel motorla birlikte çalışıyor.

 

Öte yandan, Ford Asya Pasifik şanzıman ve motor mühendisliği yöneticisi John Fallu, markanın birisi 13 vitesli farklı şanzımanlara da baktığını, daha sonra 10 vitesli şanzımanda karar kıldıklarını belirtti. Fallu “Testlerde farklı simülasyonlarla bu boyutta ve güçte arkadan çekişli bir araç için optimum vites sayısını araştırdık. 7 vites, 9 vites, 12 vites ve 13 vitese kadar baktık. Bunu yaparken hem performansı hem de verimliliği gözettik.” dedi.

 

Sonuç olarak 10 vitesli şanzımanın verimlilik ve performans kriterlerini karşıladığı görüldü. Fallu tork konvertörünün motorun kalkış performansını geliştirmek için özellikle seçildiğini belirtiyor.

 

Ford Ranger Raptor modelini ABD’ye getirmekle ilgili henüz karar vermedi. Eğer model ABD’de piyasaya sürülürse 2.0 litre dizel motor burada sunulmayarak yerine benzinli bir seçenek konulabilir. Bunun için de en yakın aday Edge ST modelinde kullanılan, 335 hp gücündeki ve 514 Nm torka sahip 2.7 litre EcoBoost V6.

 

Kıyaslama yapılırsa daha büyük F-150 Raptor 450 hp güç çıkışı ve 691 Nm torka sahip 3.5 litre çift turbo altı silindirli motor ile geliyor.

 

 

Son Güncelleme : 16 Şubat 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo