Volvo XC40 için üç silindirli motor, hibrit ve elektrikli versiyonlar

Ototeknikveri     20 Şubat 2018 12:05

Volvo’nun en küçük SUV’si yeni motorlarla gelecek, ayrıca elektrikli model 500 km sürüş mesafesi sunacak.

Volvo XC40 için üç silindirli motor, hibrit ve elektrikli versiyonlar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volvo, XC40 modeline plug-in hibrit ve tam elektrikli versiyonlardan önce gelecek üç silindirli motorunu tanıttı. T3 adı verilen 1.5 litre motor, markanın dört silindirli Drive-E motorlarını takip ediyor. Motor standart olarak altı vitesli manuel şanzımanla çalışıyor. 2019’dan itibaren sekiz vitesli otomatik şanzıman da sunulacak. Volvo, T3 motorlu versiyonun XC40 satışlarının yaklaşık %10’unu oluşturmasını bekliyor.

İlk XC40 müşterileri otomobillerini Mart ayında almaya başlayacak. T3 motorlu araçların teslimatları ise yaz aylarında yapılacak. T3 motorlu XC40 otomobillerin fiyatı 31.000 euro’dan başlıyor. Performans, ekonomi ve emisyon değerleri henüz açıklanmadı.

 

Volvo yeni motorun XC40 plug-in hibrit için de temel oluşturacağını açıkladı.

Öte yandan, tam elektrikli bir versiyon da geliyor. Volvo’nun ilk elektrikli otomobili geçen yılki 40.2 konseptini takip eden bir hatchback olacak. Elektriki XC40 ise markanın ikinci elektrikli otomobili olarak bundan sonra çıkacak.

 

Tam elektrikli hatchback gibi, elektrikli XC40 modelinin de sürüş mesafesinin 500 kilometre civarında olması bekleniyor.

 

 

Son Güncelleme : 20 Şubat 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo