I.D. VIZZION Cenevre’de tanıtılacak

Ototeknikveri     20 Şubat 2018 02:43

Volkswagen yeni I.D. modellerinin potansiyelini sergileyecek.

I.D. VIZZION Cenevre’de tanıtılacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

I.D. VIZZION Volkswagen’in gelecek için kişisel mobilite iddiasını destekliyor. Elektrikli sürüş sistemi otomobili çevre dostu yaparken, otomatik sürüş kontrolü ise daha güvenli ve konforlu bir yolculuk sağlıyor. Aynı zamanda, bu inovatif konsept otomobil geleceğe ait bir otomobilin ne kadar şık ve duyusal bir tasarıma sahip olabileceğini gösteriyor. I.D. VIZZION konseptinin iç kabininde direksiyon simidi ve görünür kontroller olmadan tamamen yeni bir sürüş ve yaşam hissi sunuluyor.

 

Volkswagen’in tarihindeki en büyük model ve inovatif ürün kampanyası yeni bir aşamaya ulaştı. Volkswagen yeni I.D. ailesi modellerinin ilk elektrikli üyelerini tanıttıktan sonra, şimdi de ilk kez bir otonom sürüşli taşıt konsepti tanıtıyor.

 

Volkswagen şu anda modern taşıtların gelişimini tüm alanlarda ilerletiyor. Hedef, otomobili daha temiz, güvenli, kullanışlı ve konforlu hale getirmek için inovatif teknolojilerden faydalanmak. Bu yeni özelliklerle otomobil geleceğin mobilitesi için değerini ve önemini artırıyor. Dahası, bu otomobil ile günümüzde yaş, fiziksel engel ve başka sebeplerle otomobil kullanamayan kişilerin de mobiliteden faydalanması mümkün olacak.

 

Yeni I.D. VIZZION konsept otomobil Volkswagen I.D. ailesinin dördüncü üyesi. İnovatif teknolojisi, otomatik işletim konsepti ve şık formu ile lüks sedan Volkswagen’in teknoloji ve tasarımda saptığı yönü ortaya koyuyor.

 

İç kabinde otonom sürüşün imkanları sonuna kadar kullanılmış. “Dijital şoför” çok sayıda sistem sayesinde otomobili direksiyon ve görünür butonlar olmadan kontrol edebiliyor. Araç sahipleri ve yolcular için bu güvenlik ve konforda yeni bir boyutu temsil ediyor. Konsept otomobil trafikte güvenli biçimde kendini idare edebiliyor, böylece yolcular araç içindeki zamanlarını diledikleri gibi geçirebiliyor. Sesli ya da jest ile kontrol edilebilen bir sanal hostes, araç sahipleri ve yolcuların kişisel tercihlerini tanıyor ve araç ayarlarını kullanıcıya göre kişiselleştirebiliyor (klima, müzik, aydınlatma, koltuk ayarları ve benzeri).

 

5.11 metre uzunluğundaki konsept aracın sistem gücü 225 kW. Maksimum hız ise 180 km/s. 111 kWh lityum iyon piller, fren enerjisi geri kazanımı ile birlikte 665 kilometre sürüş mesafesi sunuyor. Akıllı yönetim sayesinde, iki elektrikli motor maksimum verimlilikte ve dört çekişli sürüş sistemiyle birlikte çalışıyor.

 

I.D. ailesinden ilk otomobil 2020 yılında çıkacak. Volkswagen 2025’e kadar yirmiden fazla elektrikli otomobil piyasaya sürmeyi hedefliyor.

Son Güncelleme : 20 Şubat 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo