SsangYong’dan yeni elektrikli kompakt SUV konsepti e-SIV

Ototeknikveri     21 Şubat 2018 02:27

SsangYong e-SIV adını verdiği yeni çalışmasından çok sayıda çizim yayınladı. Konseptin isminin açılımı “Electronic Smart Interface Vehicle” yani “Elektronik Akıllı Arayüzlü Taşıt”.

SsangYong’dan yeni elektrikli kompakt SUV konsepti e-SIV
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

KEV1, KEV2, e-XIV ve Tivoli EV-R’den sonra firmanın beşinci elektrikli otomobil konsepti e-SIV, 6 Mart’tan itibaren Cenevre’de tanıtılacak.

 

Kompakt SUV, SsangYong’un elektrikli otomobiller, bağlantı teknolojileri ve otonom sürüşle ilgili vizyonunu ortaya koyuyor, bu nedenle firmanın gelecekteki SUV ve elektrikli modellerinin şekillenmesinde de önemli rol oynayacak.

 

Konsept, yeni ön panjur, ince farlar ve arka lambalar, sportif profil ve kaslı tekerlek kemerleri ile karakterize yeni bir tasarım dilini de ortaya koyuyor. Bu özelliklerin bazıları üretim için yumuşatılabilir.

 

Otomobilin uzunluğu 4460 mm, genişliği 1870 mm, yüksekliği 1630 mm, aks mesafesi ise 2675 mm. Bu boyutlarla e-SIV Korando’dan biraz daha büyük.

 

Konsept gücünü 190 PS (187 hp) elektrikli motordan alıyor ve maksimum 150 km/s hıza ulaşabiliyor. SsangYong konseptin tek şarj ile 450 km sürülebildiğini belirtiyor. Henüz detaylandırılmayan pil paketi 50 dakikada %80 dolum sağlayan hızlı şarj fonksiyonuna sahip.

 

Cenevre’deki fuarda e-SIV konseptine yeni nesil Musso da katılacak. Pikap kamyonet geçen ay tanıtılmıştı ve Rexton ile aynı platformu paylaşıyor.

 

SsangYong’un Musso için siparişleri yakın zaman içinde almaya başlaması bekleniyor. Yeni model Renault Alaskan ve Mitsubishi L200 ile rekabet edecek.

Son Güncelleme : 21 Şubat 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo