Tesla Model S Avrupa’da lüks Alman otomobillerini geride bıraktı

Ototeknikveri     21 Şubat 2018 04:44

Almanya’nın lüks markaları, Tesla Model S’nin Avrupa’da Mercedes-Benz, BMW ve Audi’nin amiral gemilerini geride bırakmasının ardından, elektrikli otomobil planlarını hızlandırmak için baskı altında.

Tesla Model S Avrupa’da lüks Alman otomobillerini geride bıraktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Model S’nin Avrupa satışları Mercedes S Serisi ve BMW 7 Serisi gibi modelleri geride bıraktı. Model S geçtiğimiz yıllarda ABD’de Alman lüks sedanların önüne geçmişti ancak Avrupa’da bu durum ilk kez yaşanıyor.

 

Piyasa araştırmacısı JATO Dynamics’ten Felipe Munoz “Bu Mercedes gibi geleneksel otomobil üreticileri için bir alarm. Tesla gibi daha küçük ancak daha akıllı bir markanın Almanları kendi evinde yenebildiğini gördük.” dedi.

 

Munoz, Avrupalı otomobil üreticilerinin elektrikli otomobil planlarını hızlandırması gerektiğini, müşterilerin bu tip otomobillere her geçen gün daha fazla yöneldiğini ancak sektördeki geleneksel markaların bu hıza yetişemediğini belirtti.

 

Avrupalı markalardan karşı atak

Tesla’yı yıllardır göz ardı eden Avrupalı lüks markalar şimdi Tesla’nın büyüyen portföyüne karşı tem elektrikli rakipler çıkartmaya hazırlanıyor.

 

Jaguar ilk elektrikli modeli I-Pace’yi 1 Mart’ta Cenevre Motor Show’un hemen öncesinde tanıtacak. Audi yeni e-tron tam elektrikli SUV’si için dört Avrupa piyasasında şimdiden kapora almaya başladı. Yeni model Ağustos’ta Brüksel’de üretime girecek ve yine bu şehirde tanıtılacak. Audi ayrıca gelecek ay Cenevre’de bazı e-tron prototiplerini test sürüşleri için sunacak.

 

Jaguar ve Audi modelleri patlayan crossover piyasasında Model S sedanın yerine Tesla Model X’in karşısına çıkacak.

 

Bu yıl Porsche’nin Model S ile rakip olacak performans odaklı sedan modeli Misson E’yi tanıtması bekleniyor. Mission E gelecek yıl satışa çıkacak. Mart ayındaki Cenevre Motor Show’da Volkswagen markası ise I.D. elektrikli model ailesine ait Vizzion konseptini tanıtacak. Bu konseptin önizlemesini yaptığı potansiyel sedan model Tesla’nın Model S’si ile rakip olabilir.

 

Geçen yıl Avrupa’da Model S satışları %30 artarak 16.132 adet oldu. Mercedes S Serisi satışları ise %3 artarak 13.359 adete ulaştı. BMW 7 Serisi %13 düşüşle 11.735 adet sattı.

 

ABD’de Model S satışları %9 artarak 28.800 adet oldu ve en yakın rakipleri Cadillac XTS ve S Serisi’ni geride bıraktı. Cadillac XTS %27 düşüşle 16.275 ader, S Serisi ise %16 düşüşle 15.888 adet satıldı.

 

Tesla Avrupa’nın büyük lüks SUV piyasasında Model X ile güçlü bir rekabet sergiliyor. Modelin satışları kıtada geçen yıl 12.000 adeti buldu. Bir başka deyişle Porsche Cayenne ile neredeyse aynı oranda, BMW X6’dan ise 2000 adet daha fazla satıldı.

 

Tesla orta boy ve büyük lüks sedanlar ile rekabet edecek bir başka modeli olan Model 3’ün geciken üretimini de hızlandırmaya çalışıyor. Otomobil ABD’de satışa çıktı ancak Avrupa’da henüz kayda geçen bir satışı olmadı.

Son Güncelleme : 22 Şubat 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user
  • User

    Misafir95676 Çok anlam veremedim bu yazınıza. Tesla Model S , BMW 7 veya Mercedes S'in rakibi değil ki! E segment sedan bir otomobil. Dolayısı ile BMW 5 ve Mercedes E'nin rakibi.

    26 02 2018 04:43 Yanıtla Beğen (0) Şikayet Et

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo