Yakıt hücreli araçlarda en uzun menzil Hyundai NEXO’da

Ototeknikveri     21 Şubat 2018 07:13

Hyundai yeni NEXO modelinin piyasadki tüm yakıt hücreli taşıtlar içinde en uzun menzile sahip olacağını açıkladı.

Yakıt hücreli araçlarda en uzun menzil Hyundai NEXO’da
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Gelecek ay Güney Kore’de tanıtılacak NEXO, Honda Clarity ve Toyota Mirai gibi rakiplerini geride bırakan 609 km sürüş mesafesine sahip. Hyundai bu sürüş mesafesinin içten yanmalı modellerle kıyaslanabilir olduğunu belirtiyor ve yeni otomobilin sürücülere şarj ya da yakıt hakkında endişelenmeden uzun yolculuklar yapma imkanı verdiğini söylüyor.

 

Hidrojen dolum altyapısı henüz tam gelişmediği ve seyrek bulunduğu için, yakıt hücreli bir araçla bu kadar uzun mesafe gidebilmek avantaj sağlayacak. ABD’de Enerji Bakanlığı 2017 yılı sonunda 50 civarında dolum istasyonu olduğunu açıkladı. Bunların çoğu Kaliforniya’da yer alıyor, bu yüzden otomobil üreticileri hidrojenli araçlarını ülkede genellikle Kaliforniya eyaleti ile sınırlı tutuyor.

 

Uzun sürüş mesafesi elde etmek için NEXO her birisi 52.2 litre hidrojen alabilen üç tank ile donatılmış. Büyük depolama kapasitesine rağmen dolum beş dakikadan kısa sürüyor.

 

Otomobil gücünü 163 PS (120 kW) güç çıkışı ve 395 Nm torka sahip elektrikli motordan alıyor. Crossover model 9.2 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor, maksimum hız ise 179 km/s.

 

NEXO herkes için ideal değil ancak Hyundai modelin düşük emisyonlu taşıtlar geliştirme planlarını hızlandıracağını belirtiyor. Hyundai Grubu 2025 yılına kadar 38 çevre dostu model çıkartmayı planlıyor.

Son Güncelleme : 22 Şubat 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo