Volkswagen Grubu ve ortaklarından CNG atağı

Ototeknikveri     22 Şubat 2018 12:33

Yeni ortaklıklar, yeni model, artan satış rakamları: Volkswagen Grubu ve yakıt tedariği, şebeke operasyonu ve dolum istasyonu alanlarından ortakları CNG kampanyasını 2018 yılında da başarıyla yürütüyorlar.

Volkswagen Grubu ve ortaklarından CNG atağı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2017’nin bahar aylarında başlayan ve birden fazla markanın dahil olduğu kampanya ortaklığı Almanya’da ulaşımda CNG (sıkıştırılmış doğal gaz) kullanımının ve bilinirliğinin artmasında ciddi başarı sağladı. Almanya Federal Motorlu Ulaşım Kurumu’na göre şu anda ülkede en hızlı şekilde büyüyen motor tipi CNG’li motorlar.

 

Temmuz 2017’den bu yana Almanya’da CNG’li taşıtların satış rakamları aralıksız artış göstermeye devam etti. 2018’de en yeni CNG’li model SEAT Arona tanıtıldı. Arona ile birlikte Volkswagen Grubu bünyesinde CNG ile kullanıma uygun model sayısı 18’e çıktı. Bu modeller küçük otomobillerden lüks segmente kadar çeşitlilik gösteriyor. Volkswagen Grubu’nun MAN ve Scania markalarını içeren ağır vasıta ve ticari araç departmanında da doğal gazlı taşıtlar bulunuyor. VW şu an piyasada en fazla CNG’li model sunan firma konumunda.

 

Ulaşımda CNG kampanyası için oluşturulan konsorsiyumda Volkswagen Grubu ile birlikte biyometan üreticisi VERBIO, otomotiv tedarikçisi MAHLE, şebeke operatörü EWE NETZ ve hafif alaşım bileşenler üreticisi Hexagon xperion da bulunuyor. Kampanya Audi g-tron modellerinin tanıtımı ile daha da güçlendi.

 

Volkswagen Grubu’nun CNG teknolojilerinden sorumlu yöneticisi Jens Andersen “Kampanya ortaklığı etkileyici bir başarı hikayesine dönüştü ve hepimiz geleceğe güvenle bakmak için iyi bir nedene sahibiz.” diyor.

 

Ulaşımda CNG’nin yaygınlaşması Volkswagen Grubu’nun 2025 stratejisi için de önem taşıyor. Bugün CNG’li modeller benzinli ve dizel motorlara kıyasla çok daha düşük CO2, nitrojen oksit ve partikül değerleri ile trafikte emisyonların azaltılmasına önemli katkı sunuyor. Volkswagen Grubu ve ortakları Almanya’da 2025 yılına kadar CNG’li taşıtların sayısını ona katlayarak 1 milyon adet civarına çıkartmayı hedefliyorlar. Buna paralel olarak ülkedeki CNG dolum istasyonlarının sayısının da 860’dan 2000’e çıkartılması planlanıyor.

 

Jens Andersen: “Günümüzdeki enerji dönüşümü ve sürdürülebilir mobiliteye geçiş sürecinde CNG çok önemli katkılar yapabilir. Elektrikli taşıtların ulaşılabilir olmadığı durumlarda CNG’li taşıtlar trafikte emisyonların azaltılması için düşük maliyetli ve pratik bir alternatif sunuyor.”

 

SUV segmentinden SEAT Arona gibi yeni CNG’li modeller tüketicilerin gözünde CNG’nin cazibesini daha da arttıracak. Ocak 2018’de bir önceki yılın aynı dönemine göre Almanya’da satılan CNG’li araçların satışı %370.7 arttı. Sadece bir ayda tüm zamanlardan daha fazla CNG’li taşıt satıldı.

 

Volkswagen Grubu 31 Mart 2018 tarihine kadar CNG’li bir yeni otomobil alan müşterilerine 2000 euro indirim avantajı sunuyor.

Son Güncelleme : 22 Şubat 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo