Yeni Range Rover Evoque hibrit yolda

Ototeknikveri     22 Şubat 2018 02:27

2019’da çıkması beklenen yeni nesil Range Rover Evoque 48V yarı hibrit sistemle gelecek.

Yeni Range Rover Evoque hibrit yolda
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hibrit teknolojisiyle gelmesi beklenen ikinci nesil Range Rover Evoque İspanya’da test esnasında görüntülendi. Land Rover yetkilileri henüz konuyla ilgili yorum yapmasa da, otomobilde 2.0 litre dizel Ingenium motor ve 48V yarı hibrit sistem kullanıldığı düşünülüyor.

 

Yeni otomobil D8 platformunun revize edilmiş bir versiyonunu temel alıyor. Plug-in hibrit teknolojisini desteklemeyen bu platform, otomobilin kısa mesafelerde elektrikli modda gitmesini sağlayan yarı hibrit için ise uyumlu. Sistem ayrıca gaz yanıtını iyileştiriyor, turbo gecikmesini ortadan kaldırıyor ve yakıt verimliliği artırıyor.

 

Jaguar Land Rover CEO’su Ralf Speth Eylül ayında yaptığı açıklamada 2020’den itibaren tüm modellerinde elektrikli ve hibrit seçenekler sunacaklarını belirtmişti. Yeni Evoque modeli de bunu doğruluyor. Jaguar’ın yeni E-Pace SUV’si de aynı şasi mimarisini kullanıyor, dolayısı ile bu modelde de yarı hibrit teknolojisi görebiliriz.

 

Yeni Evoque’nin bu yıl sonuna doğru tanıtılması bekleniyor. Otomobili Kasım ayında Los Angeles Motor Show’da görebiliriz. Yeni model 2019 yılının ilk yarısında ise satışa çıkacak. Öte yandan, 2021 yılında yeni Discovery Sport’un tanıtılması bekleniyor.

 

Yeni Evoque evrimsel bir stil, mevcut otomobil ile benzer bir porfil ve Range Rover Velar’dan bazı tasarım özellikleri ile gelecek. Modelin 20 mm daha uzun olması ve bu sayede daha fazla yolcu ve bagaj alanı sunması bekleniyor.

 

Son Güncelleme : 22 Şubat 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo