2019 Hyundai Santa Fe’den ilk resmi görüntüler

Ototeknikveri     22 Şubat 2018 02:24

Santa Fe hem dıştan hem de içten tamamen yenilendi.

2019 Hyundai Santa Fe’den ilk resmi görüntüler
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Uzun süre devam eden teaser kampanyasının ve çok sayıda casus fotoğrafın ardından, dördüncü nesil Hyundai Santa Fe nihayet resmi görüntülerle ortaya çıktı. Selefinden çok farklı görünen SUV cüretkar bir dış tasarıma sahip. İlginç ön fasyada ince üst lambalar Kona ve hidrojenli Nexo gibi modelleri andırıyor.

 

Firmanın tipik basamaklı ön panjuru Santa Fe’nin ön kısmına hakim. Daha köşeli ikinci lamba seti SUV’ye özgün bir görünüm veriyor. Önden arkaya doğru devam eden üst karakter çizgisi dikkat çekiyor, ayrıca köşeli tekerlek kemerlerinin otomobilin yan profiline heybetli bir duruş kattığı görülüyor.

 

Son fotoğraflarda arka kısım görünmüyor ancak Ocak ayında yayınlanan tasarım çizimlerinden iç kabinin baştan aşağıya yenilendiğini anlıyoruz. Orta konsol Kona ile bazı ufak benzerliklere sahip. Multimedya sistemi orta konsolun üst kısmında bulunuyor, böylece sürücünün gözlerini yoldan ayırması gerekmiyor. Kontrol panelinin tamamını göremiyoruz ancak ortadaki ekranın tamamen dijital olduğu anlaşılıyor. Daha uzun aks mesafesi sayesinde arkada yolcular için daha fazla bacak mesafesi bulunacak.

 

Hyundai Güney Kore’nin basın açıklamasına göre buraya özel modelde 2.0 ve 2.2 litre turbodizel motorlarla ve turboşarjlı 2.0 litre benzinli seçenekle sunulacak. Tüm motorlar sekiz vitesli otomatik şanzıman aracılığı ile gücü her iki aksa aktarıyor.

 

Yenilenen SUV aynı zamanda yeni sürüş yardım ve güvenlik sistemleri ile geliyor. Bunlar arasında ön çarpışma uyarısı, şeritten ayrılma uyarısı, önden darbe alınan kazaları önleyici sistem ve uzun far asistanı bulunuyor. Güvenli Çıkış Asistanı ise bir yolcu otomobilden çıkarken kapının başka bir taşıtın geçiş yoluna doğru açılmadığından emin olunmasını sağlıyor. Uyarının yanı sıra, kazaları önlemek için risk durumunda kapılar otomatik kilitleniyor. Ayrıca Arka Yolcu Uyarısı sayesinde sürücünün araçtan çıkarken arkada bulunan çocuk ya da evcil hayvanları unutması önleniyor.

 

Yeni Hyundai Santa Fe gelecek ayın sonunda New York Auto Show’da tanıtılacak.

Son Güncelleme : 23 Şubat 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo