Yeni 2018 Seat Tarraco’dan fotoğraflar

Ototeknikveri     23 Şubat 2018 02:09

Seat’ın yeni Tarraco SUV’sinden fotoğraflar modelin isminin açıklanmasından kısa süre sonra internete sızdı.

Yeni 2018 Seat Tarraco’dan fotoğraflar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yayınlanan iki fotoğrafta büyük SUV’nin Ateca ve Arona modellerinden farklı bir tasarım diline sahip olduğu görülüyor. Daha ince LED farlar, istiridye tipi kaput ve şerit şeklindeki LED arka lambalar öne çıkan özellikler arasında.

 

Yayınlanan son iki fotoğraf resmi değil ancak Seat bir süre önce modelin ipucu görselini yayınlamıştı. Net olmayan bu ipucunda Tarraco’nun yeni ön panjuru ve markanın tasarım kimliğinin evrimleşmiş bir halini kullandığı görülüyordu. 

 

Yeni modelin ismine halk karar verdi. 146.124 kişinin katıldığı oylamada 51.903 kişi Tarraco isminden yana oy kullandı. %36 oy alan Tarraco, finale kalan dört isim arasında en çok beğenilen oldu.

 

Yeni SUV’nin gelişi Mart 2017’de Seat’ın yıllık basın konferansında açıklanmıştı. Konferans sırasında verdiği röportajda Seat patronu Luca de Meo, yeni modelin Seat için yeni bir tasarım döngüsünü başlatacağı ve 2020’de gelecek yeni nesil Leon’a öncülük edeceği bilgisini de vermişti. 

 

Luca de Meo’nun açıklamalarına göre yeni modelin Barcelona’da tasarlanıp Almanya’da üretileceğini, MQB A2 platformunu Kodiaq ve VW Tiguan ile paylaşacağını ve özellikle Avrupa için tasarlandığını da biliyoruz. 

 

SUV MQB platformunu kullanacağı için dört silindirli turboşarjlı benzinli ve dizel motorlar ile gelmesini bekleyebiliriz. Kodiaq ile olduğu gibi yeni model iki ve dört çekişli sürüş sistemleri ile gelecek. Bunun yanı sıra plug-in hibrit bir versiyon da sunulabilir. Model manuel ve otomatik şanzıman seçeneklerine sahip olacak, ayrıca en üst donanım seviyesi Cupra versiyonu gündemde. 

 

Yeni model yılın ortalarında tanıtılacak, tanıtımdan kısa süre sonra Avrupa’da satışa çıkacak. Tarraco’nun fiyatının Kodiaq’ın başlangıç fiyatına (26.000 euro) yakın olması bekleniyor.

Son Güncelleme : 27 Şubat 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo