BMW 3 Serisi Güney Afrika’ya veda etti

Ototeknikveri     23 Şubat 2018 02:45

35 yılın ardından, BMW 3 Serisi sedan otomobil, Güney Afrika’daki BMW fabrikasında son kez üretim bandından indi.

BMW 3 Serisi Güney Afrika’ya veda etti
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Güney Afrika’nın Pretoria kentindeki BMW Grup Rosslyn fabrikası 35 yıl boyunca beş nesil BMW 3 Serisi’nden toplam 1 milyon 191 bin 604 adet üretti. Son nesil BMW 3 Serisi sedan otomobilerin her dördünden biri Güney Afrika’daki fabrikadan geliyor.

 

Önümüzdeki aylarda Rosslyn fabrikası BMW X3’ün üretimine başlayacak. Gelecekte BMW 3 Serisi Sedan Meksika’nın San Luis Potosi kentindeki yeni BMW fabrikasında üretilecek.

 

BMW 3 Serisi’nin 333i ve 325iS gibi özel sınırlı üretim versiyonları da Rosslyn’de üretiliyordu. Temmuz 2015’te fabrika Initial Quality Study (IQS) tarafından tüm dünyada yılın en iyi fabrikası seçilmişti.

 

BMW 3 Serisi yerine BMW X3

Önümüzdeki aylarda BMW X3’ün gelişiyle Rosslyn’de yeni bir çağ başlayacak. Kasım 2015’te BMW Güney Afrika’ya bağlı kalacağını ve buradaki varlığını güçlendirerek devam ettireceğini buradaki fabrikasına 6 milyar Rand tutarında çok büyük bir yatırım yaparak kanıtlamıştı. Ekim 2017’de fabrikaya üretim hızını geliştirmek için 160 milyon Rand daha ilave yatırım yapıldı.

 

Yatırımla birlikte fabrikanın maksimum üretim kapasitesi 76.000 adete çıktı. Tesisin alt yapısı yenilenirken personel de modern teknolojiler ile ilgili eğitildi ve kalifikasyonları yükseltildi. Yapılan yatırımlar ve yenilemeler ile Rosslyn BMW X3’ün üretimi için hazır hale geldi.

Son Güncelleme : 27 Şubat 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo