Seat 300hp Ateca SUV ile yeni Cupra markasını başlattı

Ototeknikveri     23 Şubat 2018 03:19

Cupra Ibiza tasarım çalışmasının internete sızmasının hemen ardından Seat yeni Cupra alt markası ve ilk modeli Cupra Ateca’nın detaylarını açıkladı.

Seat 300hp Ateca SUV ile yeni Cupra markasını başlattı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Seat’ın bağımsız yüksek performans markası Cupra özgün kimliği ile firmanın en sportif modellerini sunmaya devam edecek. Markanın ilk modeli 300 PS (296 hp) gücünde turboşarjlı 2.0 litre benzinli motorlu Cupra Ateca olacak. Motor dört çekişli sürüş sistemi ve yeni geliştirilen 7 vitesli çift debriyajlı DSG şanzımanla çalışıyor. Bu donanımla Cupra Ateca 5.4 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor. Otomobilin maksimum hızı ise 245 km/s.

 

Şasi standart olarak Sürüş Profili modları ile ayarlanabilen, uyumlanabilir süspansiyon ile geliyor. Sürüş Profilleri, Normal, Spor, Kişisel, Kar, Off-Road ve Cupra modlarından oluşuyor.

 

Dış cephe revizyonları arasında sportif tamponlar, yan etekler, arka spoyler, bal peteği biçimli ön panjur ve yeni Cupra logosu bulunuyor. Mat alüminyum Cupra harfleri ön panjurun alt kısmında da yer alıyor. Pek çok dış cephe detayı parlak siyah renkte sunuluyor. Bir dizi özel 19 inç alaşım jant dörtlü egzoz boruları ile birlikte dış cephe farklılıklarını tamamlıyor.

 

Kabinde gri dikişli siyah Alcantara deri döşemeler, alüminyum pedallar ve parlak siyah detaylar dikkat çekiyor. Cupra logoları geleneksel Seat logolarının yerini almış. Öte yandan, standart donanım anahtarsız giriş ve başlatma sistemi, kablosuz şarj, GSM sinyal artırıcı, 360º kuş bakışı kamera, 8 inç multimedya sistemi, dijital kokpit ve dahasını içeriyor.

 

Cupra ayrıca opsiyonel olarak Performance paketi ile sunulacak. Bu pakette 18 inç Brembo frenler, iç ve dışta karbon detaylar ve deri koltuklar bulunuyor. Özel Cupra koltuklar ise 2019 yılı ortalarından itibaren sunulmaya başlanacak.

 

Yeni Cupra Ateca’ya yeni çıkacak Cupra Ibiza’yı önizleyen bir tasarım çalışması eşlik ediyor. Firma ayrıca Arona SUV’nin yüksek performanslı bir versiyonunu çıkartmayı planladığını açıkladı.

 

Seat’ın Cupra markası 2018 sezonunda yarışacak TCR yarış otomobilini de sergiledi. Bunun yanı sıra Leon Cupra R ST adı verilen Seat Leon station versiyonu tanıtıldı. Yeni süper hızlı station, iç kabinde Cupra R ile aynı bakır detaylara sahip. Otomobilin gücü turboşarjlı 296 hp 2.0 litre TSI motordan geliyor. Motor DSG şanzıman ve dört çekişli sürüş sistemiyle birlikte çalışıyor.

 

Yeni Cupra Ateca, markanın tasarım çalışmaları ve Leon Cupra R ST ile birlikte kamuoyunun karşısına ilk kez Cenevre Motor Show’da çıkacak.

Son Güncelleme : 27 Şubat 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo