Volvo yeni V60 station ile elektrifikasyon sürecini hızlandırdı

Ototeknikveri     24 Şubat 2018 07:48

Volvo yeni V60 modelinde iki plug-in hibrit sistem seçeneğine yer vererek elektrikli sistemlere geçiş sürecini hızlandırıyor.

Volvo yeni V60 station ile elektrifikasyon sürecini hızlandırdı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volvo ilk kez bir otomobilde SPA platformu ile iki farklı plug-in hibrit sistem sunuyor. Geçen yıl Volvo 2019’dan itibaren tüm yeni modellerinde elektrikli sistemler kullanacağını söylemişti.

 

Önümüzdeki günlerde Cenevre Auto Show’a gidecek ikinci nesil V60 ortaya çıktı. Lüks orta boy station Avrupa’da benzinli motor ve elektrikli motor kombinasyonu ile toplam 336 hp güç çıkışı veren yeni T6 Twin Engine plug-in hibrit sistem ile sunulacak. İkinci seçenek ise 386 hp güç çıkışı sunan T8 Twin Engine sistemi. ABD’de sadece ikinci seçenek T8 plug-in hibrit sunulacak. Her iki versiyon da dört çekişli sürüş sistemiyle geliyor.

 

Plug-in hibrit sistemlerle V60’ın güç çıkışı da yükselmiş olacak. İlk nesildeki D6 dizel giriş versiyonu 284 hp. Benzinli Polestar versiyonu ise 362 hp güç çıkışına sahip. Yeni nesil 386 hp ile her ikisini de geride bırakıyor.

 

Sektör uzmanları Volvo’nun yeni plug-in hibrit modelinin lüks orta boy station sektöründe performansın hala çok önemli bir faktör olduğunu kanıtladığını belirtiyorlar. Volvo hibrit sistemlerde güç çıkışından ödün vermeyerek elektrikli otomobillere geçişin sportif performanstan vazgeçmeyi gerektirmediğini göstermek istiyor.

 

Şu anda plug-in hibrit araçlar Volvo’nun bu seçeneğe sahip modellerinin satışlarında yaklaşık %15 paya sahip. Bu modeller arasında XC60 ve XC90 SUV’ler ile V90 station da bulunuyor.

 

Volvo CEO’su Hakan Samuelsson plugin hibrit versiyonların V60 satışlarının %25 kadarını oluşturmasını bekliyor. Hibrit seçenekle sunulan diğer Volvo modelleri için de aynı oran öngörülüyor.

 

V60’ın Avrupa motor portföyü güç çıkışları 147 hp – 306 hp arasında değişen benzinli ve dizel motorları da içerecek.

 

Fiyatlar Almanya’da 40.100 euro’dan başlayacak.

 

Yeni teknoloji, yeni boyutlar

Volvo ikinci nesil V60’a sürücüye otomatik direksiyon yardımı ve potansiyel kazalarda destek sağlayan teknolojiler ekledi. Bu sayede başka bir araçla, yaya ile ya da büyük bir hayvan ile çarpışmanın sadece otomatik frenle engellenemediği durumlarda otomobil direksiyon hakimiyetini de alarak kazayı önlüyor. V60 aynı zamanda sürücülerin karşıdan gelen araçlarla çarpışmadan kaçınmasını sağlayan bir sisteme sahip.

 

Yeni nesil V60 öncekinden 126 mm daha uzun (4761 mm), aks mesafesi ise 2776 mm’den 2872 mm’ye çıkmış.

 

Otomobilin genişliği 15 mm (1850 mm), yüksekliği ise 56 mm (1427 mm) azaltılmış. V60’ın yerden yüksekliği de 130 mm’den 128 mm’ye düşürülmüş.

 

Volvo yeni modeli Avrupa’da siparişe açtı. V60’a, firmanın Care by Volvo abonelik sistemi ile de sahip olunabilecek. Almanya için aylık abonelik ücreti 849 euro olacak. Aboneliklerin beş yıl içinde Volvo satışlarının %25’ini oluşturması bekleniyor.

 

ABD ve Çin için ise siparişler daha sonra açılacak. Volvo bu piyasalar için kesin bir tarih vermedi.

 

Otomobilin üretimi Mayıs ayında İsveç’in Torslanda kentindeki Volvo fabrikasında başlayacak. İhtiyaç duyulursa Belçika Ghent’deki fabrikadan da destek alınacak. S60 sedan ile paylaşılan SPA mimarisi nedeniyle ABD’nin Güney Karolina eyaletindeki Volvo fabrikası da V60’ın üretimi için uygun ancak ülkede station araçlara ilginin düşük olması nedeniyle burada üretim düşünülmüyor.

 

Volvo 2020 yılı itibariyle global satışlarını 800.000 adete (2017 satışı: 571.577 adet) çıkartmayı hedefliyor. Firma geçen yıl satış rekoru kırdığı gibi kârını da %28 artırarak 14.1 milyar İsveç kronu (1.74 milyar dolar) kâr elde etti. Firma Ford tarafından 2010’da Çinli Geely Holding’e satıldıktan sonra başarıyı yakaladı.

Son Güncelleme : 26 Şubat 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo