Volkswagen’den ilk SUV cabriolet

Ototeknikveri     25 Şubat 2018 11:54

Volkswagen yönetim kurulu T-Roc modelinin cabriolet versiyonu için yeşil ışık yaktı.

Volkswagen’den ilk SUV cabriolet
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

T-Roc temelli yeni SUV cabriolet 2020’nin ilk yarısından itibaren üretilecek. Üretim için Osnabrück 80 milyon euro yatırım yapılacak.

 

Volkswagen CEO’su Dr. Herbert Diess yeni model ile ilgili açıklamasında “Volkswagen bir SUV markasına dönüşüyor. T-Roc kompakt SUV segmentinde yeni standartlar belirliyor. Bu modeli temel alacak yeni cabriolet ile seriye duyusallığı yüksek bir ürün de eklemiş olacağız. Osnabrück ekibinin tecrübesine güveniyorum. Fabrikanın geleceği parlak.” diye konuştu.

 

SUV’ler şu anda Volkswagen Grubu’nun ana markasının büyümesinde önemli bir rol oynuyor. 720.000 adet satılan Tiguan dünyanın en çok satılan 10 otomobili ve en çok satılan ilk üç SUV’si arasına girdi. 2020 yılı itibareiyle marka SUV serisini 20 modele çıkartmayı planlıyor. Bu zamana kadar Volkswagen’in toplam satışının %40’ı SUV’lerden oluşacak. Yeni T-Roc temelli cabriolet ile firma kompakt SUV segmentindeki varlığını güçlendirecek.

 

80 milyon euro yatırımla yeni cabriolet otomobilin üretimine hazırlanacak Osnabrück fabrikasında üretim ve lojistik modernize edilecek. Fabrikada yılda 20.000 adet üretim hedefleniyor.

 

Yeni SUV cabriolet Volkswagen’in 70 yıl öncesine dayanan cabriolet geleneğini devam ettirecek. T-Roc modelinin orijinal versiyonu 2017’nin sonunda Avrupa piyasalarına sunulmuştu. Bugüne kadar model için 40.000’den fazla sipariş alındı.

 

Volkswagen Osnabrück GmbH şu anda 2300 çalışana sahip. 2017’de fabrika üç üretim hattında 76.000’den fazla otomobil üretti. Şu anda fabrikada Volkswagen Tiguan ve Porsche Cayman modelleri üretiliyor. Ek olarak fabrika Skoda Fabia’nın boyama işlemlerini de yapıyor. Kurulduğu 2011 yılından bu yana tesiste 280.000 otomobil üretildi.

Son Güncelleme : 26 Şubat 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo