Mitsubishi’den Endonezya’da elektrikli otomobil araştırmalarına destek

Ototeknikveri     26 Şubat 2018 07:48

Mitsubishi’nin temin edeceği 10 otomobil çalışmalara katkı sağlayarak Endonezya otomotiv sektörünü yönlendirecek.

Mitsubishi’den Endonezya’da elektrikli otomobil araştırmalarına destek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mitsubishi, Endonezya hükümetine 8 adet Mitsubishi Outlander PHEV, 2 adet i-MiEV elektrikli otomobil ve 4 adet otomobil pil şarjı verdi. Bu araçlar firmanın Endonezya Sanayi Bakanlığı (MOI) ile birlikte yürüttüğü çalışmalar için kullanılacak. Hükümet ülkede elektrikli taşıt altyapısını hızla büyütmek istiyor.

 

Mitsubishi’nin temin ettiği taşıtlar ile, Endonezya’nın mevcut ulaştırma altyapısına elektrikli taşıtların nasıl adapte edilebileceği konusunda çalışma yapılacak. Bu kapsamda şehirler, turistik alanlar ve uzak adalar dahil olmak üzere elektrikli taşıtların farklı çevrelerdeki performansları değerlendirilecek.

 

Ayrıca elektrikli taşıtların enerji yönetim potansiyeli üzerinde çalışılacak ve Outlander modelinin bir enerji depolama kaynağı olarak kullanımı ele alınacak.

 

Mitsubishi Motors CEO’su Osamu Masuko yeni çalışmalarla ilgili açıklamasında şunlara değindi: “Bugün Mitsubishi Motors, Endonezya hükümeti ve Endonezya halkı için önemli bir gün. Endonezya’da bu çalışmalar sayesinde ülkenin her yanındaki topluluklar dış dünyaya daha kolay ve daha sık bağlanabilecek, otomobil kullanımı artarken çevre de korunacak. Endonezya’yı Güneydoğu Asya’nın en önemli piyasalarından birisi olarak görüyoruz. Genç nüfus otomobil sahipliğinin getirdiği yeni fırsatlardan faydalanmak istiyor. Bu fırsatlar otomobil kullanımının faydaları ile çevreyi korumak arasında denge kurulmasını da gerektiriyor.”

 

Mitsubishi geçen yıl Nisan ayında Endonezya’da Bekasi üretim tesisini devreye soktu. Mitsubishi’nin ülkedeki varlığı firmanın kurulduğu 1970’li yıllara kadar dayanıyor.

 

Son Güncelleme : 01 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo