2018 Audi A6’dan yeni video

Ototeknikveri     26 Şubat 2018 09:53

Beşinci nesil Audi A6 Nisan ayında 3. seviye otonom sürüş teknolojisi ile gelecek.

2018 Audi A6’dan yeni video
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Gelecek ay Cenevre Motor Show’da tanıtılacak yeni Audi A6, A8 modelinde görülen otonom sürüş teknolojilerini kullanacak. Yeni model Nisan ayında ssatışa çıkacak. Otomobildeki otonom sürüş teknolojisi “şartlı otomasyon” olarak da bilinen 3. seviye, yani otomobil kendi kendini sürebiliyor ve yolu izleyebiliyor ancak ihtiyaç durumunda sürücünün müdahale etmesi gerekiyor. A8 geçen yıl piyasaya çıktığında bu teknolojiye sahip ilk otomobildi.

 

Modelin yeni yayınlanan videosunda A7 ve A8 ile başlayan tasarım dilinin takip edildiğini görüyoruz. Kabinde ise A7 ile aynı konsol ve donanım yer alıyor.

Otomobilin test halinde çekilen fotoğraflarında da A7 ile benzer bir tasarım, benzer farlar ve arka lambalar dikkat çekiyor. Otomobil ayrıca köşeli bir ön panjur ve daha agresif bir yüze sahip. Dış cephe detaylarında Audi’nin 2015’te Q7 ile başlattığı tasarım trendi görülebiliyor.

 

Yeni A6, A7 ile aynı platformu paylaşacak. Bu da boyutunun önceki nesile göre biraz büyüyeceği anlamına geliyor. Otomobil önden çekişli sürüş sistemi ve yeni quattro dört çekişli sürüş sistemi seçeneği ile gelecek.

 

Motorlar cephesinde ise dört silindirli 2.0 litre, 3.0 litre V6 ve 4.0 litre V8 motorları, ayrıca iki plug-in hibrit versiyonun planlandığını görüyoruz. Hibrit sistemler dört silindirli ya da V6 benzinli motor ile birlikte elektrikli motora sahip olacak. Bu versiyonların Avrupa’dan daha çok ABD ve Çin’de tercih edileceği tahmin ediliyor. Dizel – elektrikli hibrit planlarından ise vazgeçildi.

 

Sportif S6 modeli 2019’a kadar çıkmayacak. Bu model daha önceki 4.0 litre V8 motorun yerine RS4 Avant ve RS5’te bulunan 2.9 litre V6 motorla gelecek. Motorun S6’da 456 hp civarında güç çıkışına sahip olması bekleniyor.

 

RS6 modelinin ise 2020’de çıkacağı öngörülüyor. BMW M5 ile rekabet edecek model plug-in hibrit sistemle gelecek ve Porsche Panamera S E Hybrid modelindeki 680 hp sistemi kullanacak.

Son Güncelleme : 01 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo