Yeni nesil Volvo S60 bu yıl geliyor

Ototeknikveri     27 Şubat 2018 01:47

Volvo bu hafta ikinci nesil Volvo V60 modelini İsveç’te tanıttı. Bu tanıtım, üçüncü nesil Volvo S60’ın çıkış tarihi ile ilgili spekülasyonlara neden oldu.

Yeni nesil Volvo S60 bu yıl geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni nesil Volvo S60’ın çıkışna sadece aylar kaldı. Volvo CEO’su Hakan Samuelsson yenilenen sedan modelin bu yıl sona ermeden Mayıs – Ağustos ayları arasında çıkacağını doğruladı. Samuelsson yeni modelin üretiminin ABD’nin Güney Karolina eyaletindeki Charleston kentinde bulunan yeni fabrikada başlayacağı bilgisini verdi. Volvo daha önce de yeni nesil S60’ın bu tesiste 2018’in sonbahar aylarında üretime gireceğini duyurmuştu.

 

Yeni nesil Volvo S60’ın mini bir Volvo S90 gibi görünmesi bekleniyor. Otomobil, yeni Volvo XC60 ve Volvo V60 tarafından da kullanılan modüler SPA platformunu temel alacak. Yeni model T5 ve T6 2.0 litre benzinli motorlar ve D3 ve D4 2.0 litre dizel motorlar ile sunulabilir. Ayrıca T6 Twin Engine ve T8 Twin Engine benzinli – elektrikli plug-in hibrit sistemlerin modelde yer alması bekleniyor.

 

Yeni nesil Volvo S60 uluslararası çapta yılın sonuna doğru bayilere ulaşabilir. Hindistan piyasasına uluslararası lansmandan 6 ay kadar sonra girilmesi ve buradaki üretimin Bangalore fabrikasında yapılması bekleniyor.

Son Güncelleme : 01 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo