Yeni 2018 SEAT Tarraco iç kabini ortaya çıktı

Ototeknikveri     27 Şubat 2018 02:36

SEAT'ın yeni Tarraco SUV'sinin dış görünümünden sadece iki gün sonra iç mekan görüntüleri de internete sızdı.

Yeni 2018 SEAT Tarraco iç kabini ortaya çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İç kabinden gelen son görüntülerde Tarraco'nun tıpkı Skoda Kodiaq gibi dijital kontrol paneli ile geleceği anlaşılıyor. Diğer iç kabin özellikleri de yine Skoda Kodiaq ve diğer SEAT modelleri ile paylaşılıyor.

 

Dış görüntüler ise, büyük SUV'nin Ateca ve Arona modellerinden oldukça farklı bir tasarım dili seçtiğini ortaya koyuyor. Daha ince LED farlar, istiridye tipi kaput ve tam uzunlukta LED arka lamba şeridi öne çıkanlar özellikler arasında.

 

SEAT'ın daha önce yayınladığı teaser görüntüsünde ise, Tarraco'nun yeni bir ön panjurla markanın mevcut aile yüzünün hafif evrim geçirmiş bir halini yansıtacağı görülüyor.

 

SUV'ın adı da halk tarafından belirlendi, 51.903 SEAT hayranı internet üzerinden yapılan oylamada Tarraco adı için oy verdi. Finale kalan son 4 isim için toplam 146.142 oy kullanıldı ve Tarraco oyların yüzde 36'sını aldı.

 

Yeni SUV'nin geliş tarihi, Mart 2017'de SEAT'ın son yıllık basın toplantısında açıklanmıştı. Konferansta verdiği röportajda, SEAT patronu Luca de Meo, SUV'nin SEAT için "yeni bir tasarım döngüsü" başlatacağını ve yeni nesil Leon'a da öncülük edeceğini açıkladı. De Meo, verdiği demeçte, "Tasarımda hem dış cephe hem de kabin için daha da duygusal ve sportif olmak istiyoruz ." dedi.

 

De Meo, otomobilin modüler MQB A2 platformunu Kodiaq ve VW Tiguan ile paylaşacağını da açıkladı. De Meo'nun verdiği bilgiye göre, Tarraco Barselona'da tasarlandı ve Almanya'da üretilecek. Arona ise İspanya'nın Martorell kentindeki fabrikada SEAT tarafından üretilecek.

 

De Meo, "VW Grubu'nun merkezinin bulunduğu Wolfsburg'da yeni bir SUV üretmek, SEAT ve Volkswagen arasındaki bağları güçlendirecektir" dedi.

 

Patronlar, SEAT'ın diğer küresel pazarlara açılmasına izin vermek yerine, yeni SUV'nin "Avrupa için tasarlanmış" olduğunu da doğruladı. SEAT'ın satışlarının yüzde 80'inden fazlası Batı Avrupa'da, kıtanın yanı başındaki İngiltere ise markanın üçüncü büyük pazarı.

 

Yeni SUV, MQB platformu tarafından desteklenecek olduğundan, dört silindirli turbo şarjlı benzinli ve dizel motorlardan oluşan tanıdık bir seri ile sunulması bekleniyor. De Meo, plug-in hibrit bir versiyonun da "mantıklı" olacağını söyledi.

 

Modelde manuel ve otomatik şanzıman seçenekleri mevcut olacak, ayrıca bir Cupra versiyon da planlar arasında olabilir.

 

Tarraco 2018 yılının ortalarında tanıtılacak ve hemen ardından Avrupa'da satışa çıkacak. Fiyatların 26.000 euro'dan satılan Kodiaq ile benzer olması bekleniyor.

Son Güncelleme : 01 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo