Hyundai Tucson N performans SUV geliştiriliyor

Ototeknikveri     27 Şubat 2018 05:27

Hyundai patronu performans odaklı Tucson N SUV modelini yeni Cupra Ateca ile rekabet için hazırladıklarını açıkladı.

Hyundai Tucson N performans SUV geliştiriliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kore’de Hyundai’nin yeni Santa Fe modelinin tanıtımında konuşan firmanın satış yöneticisi Byung Kwon Rhim, N alt markasının geleceği sorulduğunda Tucson modelinin geliştirildiğini, diğer modellerin bunun arkasından geleceğini belirtti.

 

Koreli otomobil üreticisi i30 N modeli ile yakaladığı başarıyı devam ettirmek istiyor. Yeni performans versiyonu Tucson henüz erken geliştirme ve test aşamasında, dolayısı ile bu yıl içinde ortaya çıkması beklenmiyor.

 

Firma yetkilileri Tucson modelinin teknik olarak performans versiyonu hazırlamaya çok müsait olduğunu ve satış bakımından da yüksek potansiyel taşıdığını daha önce de belirtmişlerdi.

 

Bu aşamada SUV ile ilgili ayrıntılar henüz bilinmiyor ancak i30 N modeli ile aynı 2.0 litre turboşarjlı motor ile gelmesi bekleniyor. Bazı piyasalard daha yüksek kapasiteli bir motor da kullanılabilir. SUV’nin ilave ağırlığı göz önüne alındığında, bu motorun sadece en güçlü 274 hp versiyonu sunulabilir. Öte yandan, Cupra ile rekabet için güç çıkışının artırılması da ihtimal dahilinde.

 

Hyundai Tucson N modelinin Nurburgring yarış pistinde yapılacak çalışmalarla daha performans odaklı bir süspansiyon ayarından faydalanması bekleniyor. Daha keskin direksiyon, daha büyük frenler ve kişiselleştirilebilir sürüş modları da sunulabilir. Mevcut Tucson modelinin yüksek donanım seviyeleri ile olduğu gibi, ihtiyaca göre gücü akslardan sadece birine ya da her ikisine dağıtarak verimlilik sağlayan elektronik dört çekişli sürüş sistemi de sunulabilir.

 

Kore dışında hangi piyasaların Tucson N modelini ilk oalrak göreceği henüz bilinmiyor. Otomobilin geliştirme sürecinin büyük kısmı Avrupa’da gerçekleştiriliyor. Tucson N, 2019’un ikinci yarısında tanıtılabilir.

Son Güncelleme : 01 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo