Geely Daimler’den hisse almayı durdurdu

Ototeknikveri     27 Şubat 2018 05:43

Mercedes-Benz’in ana firması Daimler’in en büyük hissedarı haline gelen ve Volvo’nun da sahibi olan Geely, Daimler’den daha fazla hisse almayacağını açıkladı.

Geely Daimler’den hisse almayı durdurdu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Çinli otomobil devi şu anda Daimler’in %9.69 hissesine sahip. Bu oranla Geely, Kuveyt Yatırım Bakanlığı’nın %6.8’lik, Renault-Nissan-Mitsubishi ortaklığının %3.1’lik hisselerini geride bıraktı. Şu anki kura göre Geely’nin hisselerinin değeri 8.9 milyar dolar yapıyor.

 

Geely’nin patronu Li Shufu, firmasının en azından şimdilik Daimler’deki hissesini daha fazla artırma niyetinde olmadığını söyledi. Li Shufu “Daimler’in değerlerine ve kültürüne saygı duyacağız, yönetim yapısına karışmayacağız.” dedi.

 

Uzmanlar, %70.7’si kurumsal yatırımcılar, %19.4’ü bireysel yatırımcılar tarafından sahip olunan Daimler’e yapılan yatırımın Geely’nin Alman firmanın mühendislik ve teknoloji birikimine erişmesi için bir fırsat olduğunu düşünüyor.

 

Daimler’den hisse alımı Geely’nin agresif büyüme planlarının bir parçası. Geely 2010’da Volvo’yu Ford’dan satın aldı, ardından 2012’de London Taxi Company’i bünyesine kattı. 2016’da Lynk&Co markası kuruldu ve Lotus’un çoğunluk hisseleri alındı. Geely geçen yıl da Proton’un ana firması DRB-Hicom’un hisselerinin yarısını satın aldı.

 

Geely yakın zaman önce Amerikalı “uçan otomobil” girişimi Terrafugia’yı da satın aldı. Firma 2019’da ilk uçan otomobilini çıkartmayı hedefliyor. Geely’nin bu şekilde elektrikli otomobil stratejisini büyütmeyi planladığı düşünülüyor.

 

Piyasadaki değişimin sonucu otomotiv firmaları giderek daha fazla elektrikli otomobiller, otonom sürüş, mobilite servisleri gibi gelecek odaklı çalışmalara yöneliyor.

 

Son Güncelleme : 01 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo