Toyota yeni Dynamic Force dört silindirli motorunu tanıttı

Ototeknikveri     28 Şubat 2018 02:50

Toyota, Prius’tan Camry’e pek çok modelde kullanılacak TNGA platformuna sahip otomobiller için çok sayıda yeni bileşen geliştirdi. Bunlardan birisi de yeni 2.0 litre Dynamic Force dört silindirli motor.

Toyota yeni Dynamic Force dört silindirli motorunu tanıttı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni motor hızlı yanma teknolojileri ve değişken kontrol sistemiyle geliyor. Toyota henüz motorun güç çıkışını açıklamadı ancak mevcut motorlardan daha fazla torka sahip olduğunu, ayrıca %40 termal verimlilikle dünya çapında lider olacağını belirtti.

 

Motor, Prius’ta bulunan özelliklere sahip yeni hibrit sistemle de eşleştirilebiliyor. Sistem gelişmiş sürüş performansı ve üstün yakıt verimliliği sunuyor. Firma hibrit sistemin otomobil hızlanırken motor devrini azalttığını, bu sayede pilden daha yüksek elektrik gücü çekilebildiğini, doğrusal ve uzun süreli bir hızlanma hissi elde edildiğini söylüyor.

 

Toyota ayrıca iki yeni dört çekişli sürüş sistemi geliştirdi. Dynamic Torque Vectoring dört çekişli sürüş sistemi benzinli modellerde kullanılacak ve torku ihtiyaca göre sağ ve sol arka tekerleklere ayrı ayrı dağıtabilecek. Firma yeni sistemin otomobilin daha hassas şekilde kullanılabilmesini sağladığını ve en zorlu yollarda bile yüksek off-road performansı sunduğunu belirtiyor.

 

İkinci dört çekişli sürüş sistemi “E-Four” adını taşıyor ve hibrit modellerde kullanılacak. Firma sistemin elektrikle sürülen arka tekerleklere öncekinden %30 daha fazla tork ulaştıracağını iddia ediyor. E-Four aynı zamanda torku arka tekerleklere sürüş koşullarına göre en iyi şekilde dağıtan yeni bir kontrol sistemine sahip.

 

Bir diğer yenilik ise Direct Shift-CVT şanzıman. Şanzıman kalkış vitesi ile hızlanmaya yardımcı oluyor ve düşük hızlarda verimliliği önemli ölçüde artırıyor.

 

Son olarak, Toyota öncelikle Avrupalı müşterileri hedef alan yeni bir 6 vitesli manuel şanzıman da geliştirdi. Firma bu şanzımanın dünyanın en küçüklerinden birisi olduğunu ve selefinden 7 kg faha hafif olduğunu belirtiyor.

 

Toyota’nın bu yeni ürünleri bahar aylarında otomobillerde yer almaya başlayacak. Toyota 2023 yılının sonuna kadar büyük piyasalarda satılan Toyota ve Lexus otomobillerin %80’inde yeni TNGA uyumlu motor ve şanzımanların bulunmasını hedefliyor.

Son Güncelleme : 01 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo