Elektrikli Hyundai Kona 470 km menzil ile geliyor

Ototeknikveri     28 Şubat 2018 03:17

Hyundai Kona’nın sıfır emisyonlu versiyonlarını tanıttı. Kona, Avrupa’da ilk elektrikli yarı kompakt SUV olacak.

Elektrikli Hyundai Kona 470 km menzil ile geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Hyundai Kona Electric iki farklı sistemle sunulacak: temel model 135 PS elektrikli motor ve 39.2 kWh pil paketiyle gelecek, yaklaşık 300 km elektrikli sürüş mesafesi sunacak.

 

Uzun menzilli versiyon ise 204 PS elektrikli motor ve 64 kWh pil paketiyle gelecek. Bu versiyonun sürüş mesafesi yaklaşık 470 km olacak.

 

Hyundai yeni Kona Electric’in her iki versiyonunun da 100 kW DC hızlı şarj ile 54 dakikada %80 şarj edilebildiğini belirtiyor. Kısa menzilli modeller 9.3 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabilirken, daha güçlü ve uzun menzilli Kona EV için bu süre 7.6 saniye. Her iki modelin de azami hızı 167 km/s.

 

Hyundai Kona Electric’e ayarlanabilir bir rejeneratif fren sistemi de ekledi. Sürücü sistemin yoğunluğunu direksiyon üzerindeki kanatlardan ayarlayabiliyor.

 

7 inç yüksek çözünürlüklü ekran, zengin bağlantı özelliklerine sahip multimedya sistemi, Apple CarPlay ve Android Auto desteğiyle karşımıza tamamen dijital bir kokpit çıkyıor. Yeni orta konsolda otomobilin tüm fonksiyonları için düğmelerin yanı sıra elektrik kontrollü vites seçici bulunuyor, bunların altında ise ekstra depolama alanı yaratılmış.

 

Sürüş yardım sistemleri serisinde Adaptif Seyir Kontrolü ve Dur & Kalk fonksiyonu, Otonom Acil Fren ve Yaya Tespit fonksiyonu, Kör Nokta Tespiti, Arkadan Geçen Trafik Uyarısı ve daha pek çok özellik yer alıyor.

 

Yeni Hyundai Kona Electric modelinin dünya prömiyeri Cenevre Motor Show’da yapılacak.

 

 

Son Güncelleme : 01 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo