Yeni 2018 Lexus UX küçük SUV'den yeni video ve fotoğraf

Ototeknikveri     28 Şubat 2018 11:34

Cenevre'de tanıtılacak yeni Lexus UX, 2018'in sonuna doğru piyasaya çıktığında BMW X2'ye rakip olacak.

Yeni 2018 Lexus UX küçük SUV'den yeni video ve fotoğraf
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Cenevre Otomobil Fuarı'nda gerçekleşecek lansmanından önce, Lexus UX SUV'nin ilk resmi fotoğrafı ve videosu yayınlandı. BMW X2 rakibinin yıl sonuna doğru satışa çıkması bekleniyor.

 

UX, Jaguar E-Pace'den Volvo XC40'a ve Audi Q2'ye kadar çok sayıda rakip ile karşı karşıya kalacak. Otomobil, Lexus'un en son tasarım dilini daha kompakt bir şekle uyarlayan cesur tasarımıyla bu kalabalığın içinde göze çarpıyor.

 

Altıgen ön panjur, ince LED farlar, yükselen omuz çizgisi ve oyuntulu kaput gibi tanıdık ayrıntılar ön kısımda görülebilir. Videoda arkadaki tek şerit şeklindeki ışıklar görülürken, iç çekimlerde ise farklı bir konsol tasarımı karşımıza çıkıyor. Multimedya ekranı eski sistemlerden daha geniş görünürken, dijital göstergeler ve LFA stili yönetim paneli de göze çarpıyor.

 

UX'in teknik ayrıntıları henüz çok az ancak otomobilin artık tamamen yeni bir platformda olduğunu biliyoruz. Lexus, otomobilin "olağanüstü bir sağlamlık ve bir hatchback otomobilin kıvraklığını sunmak için düşük bir ağırlık merkezi" ile geldiğini belirtiyor.

 

UX modelinde hangi motorların bulunacağı henüz ortaya çıkmadı ancak Lexus geleneği olarak benzinli - elektrikli hibrit sistem yüksek bir olasılık. Turboşarjlı benzinli bir motor seçeneği de modelde yer alabilir ancak dizellere ihtimal verilmiyor.

 

UX, 2016'da Paris Motor Show'da gösterilen konsept sürümünden yaklaşık iki yıl sonra hayata geçirildi.

Son Güncelleme : 02 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo