2019 Audi A6 Ortaya Çıktı

Ototeknikveri     01 Mart 2018 01:20

Audi büyük A8 ve sportif A7'den pek çok özelliği ödünç alan ve yüksek teknolojiyle dolu yeni A6 modelini paketinden çıkardı.

2019 Audi A6 Ortaya Çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Cenevre Otomobil Fuarı'nın starlarından birisi olacak yeniden tasarlanan model, "gergin yüzeyler, keskin kenarlar ve çarpıcı çizgiler" ile şık bir tasarıma sahip ve bu bakımdan A7 ve A8'in adımlarını izliyor.

 

Ön cephede, geniş hava girişleri ve köşeli farlarla çevrili geniş tek çerçeveli bir ızgara var. A6, farklı gündüz sürüş ışıkları bulunan HD-Matrix LED farlar da dahil olmak üzere üç farklı far seçeneği ile sunulacak.

 

Daha geriye doğru ilerlediğimizde, modelin sportif bir gövdeye sahip olduğunu ve daha kaslı bir görünüm kazandıran yeni karakter çizgileri ile donatıldığını görüyoruz. Arka tarafa devam edersek, entegre bir bagaj spoyleri ve dokuz dikey bölme şeklinde opsiyonel LED arka lambalar karşımıza çıkıyor.

 

Audi, otomobilin 0.24 kadar düşük bir sürtünme katsayısına sahip olduğunu ve modelin "biri sportif diğeri tasarım odaklı iki dış cephe paketi ve bunlara ek olarak S line dış cephe paketi" ile sunulacağını belirtti.

 

A6, 2924 milimetre genişlikteki bir dingil mesafesiyle, 4939 milimetre uzunluğunda, 1886 milimetre genişliğinde ve 1457 milimetre yüksekliğe sahip. Bu rakamlarla otomobil öncekinden biraz daha büyük boyutlarda. Artan boyutlar sayesinde yeni model, ilave kafa ve omuz boşluğunun yanı sıra daha fazla arka koltuk bacak boşluğu da sunuyor.

 

Kabin A7'den çok sayıda özellik taşıyor ve kaliteli malzemeleri lüks detaylarla birleştiren fütüristik bir tasarıma sahip. Üst düzey modellerde sürücüler, 12.3 inç bir dijital gösterge paneli, 10.1 inç bilgi-eğlence sistemi ve daha düşük bir 8.6 inç ekranla klima kontrolü ve diğer kolaylık özelliklerine erişebilecek. Otomobilin ayrıca önde ısıtma, havalandırma ve masaj fonksiyonları sunan yeni koltukları var.

 

Opsiyonel özelliklerden bahsedecek olursak, panoramik cam tavan, Bang & Olufsen premium ses sistemi, ayrıca iyonizer ve koku spreyinden oluşan hava kalitesi paketi sayılabilir. Firma ayrıca kullanıcılara Audi connect anahtarı ve iki ortam aydınlatma paketi sunacak.

 

Avrupa'da A6 iki farklı motorla piyasaya sunulacak. Bunlardan turboşarjlı 3.0-litre TFSI V6, 340 PS (250 kW) güç çıkışı ve 500 Nm tork ile geliyor. Motor yedi vitesli S tronic şanzıman ve standart dört tekerden çekiş sistemi ile çalışıyor. Bu donanımla otomobil 5.1 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor. Azami hız ise 250 km/s.

 

Dizel severler ise 286 PS (210 kW) güç çıkışı ve 620 Nm tork üreten 3.0 litrelik TDI V6'yı seçebilir. Bu motor sekiz vitesli tiptronic şanzıman ve bir quattro dört tekerlekten çekiş sistemi ile eşleştirilmiş.

 

Her iki motor da, alternatör kayışlı başlatıcı ve bir lityum-iyon pil içeren yarı hibrit sistemle sunuluyor. Audi, sistemin yakıt tüketimini yaklaşık 0,7 L / 100km azaltmaya yardımcı olduğunu söylüyor.

 

Audi, yeni A6'nın ayarları yenilenen süspansiyonlar ve progresif direksiyon sayesinde "önceki modelden belirgin biçimde daha sportif" olduğunu söylüyor. Süspansiyon seçenekleri arasında klasik çelik yaylardan adaptif havalı süspansiyona pek çok farklı alternatif bulunuyor. Alıcılar isteğe bağlı bir spor diferansiyel ve spor süspansiyon da sipariş edebiliyor.

 

Audi'nin otonom sürüşte öncü olduğu göz önüne alındığında, A6'ya bir dizi yüksek teknolojili sürüş yardım sistemi eklenecek olması sürpriz değil. Park Assist paketi, aracın kendisini otomatik park etmesini sağlayan park pilotu ve garaj pilotu işlevlerini içeriyor. Aynı şekilde, City Assist paketi, kavşak yardımı gibi özellikleri içeriyor. Son olarak, Tour Assist paketi ise, "aracı şeritte tutmak için yumuşak direksiyon müdahalesi uygulayan ve uyarlanabilir seyir kontrolünü tamamlayıcı nitelikte" uyarlanabilir seyir asistanı ile birlikte geliyor.

 

2019 Audi A6 bu Haziran'da Almanya'da piyasaya sürülecek ve A6 50 TDI quattro modelinin fiyatı 58.050 euro'dan başlayacak.

Son Güncelleme : 02 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo