Porsche dizelin öldüğünü kabul etmiyor

Ototeknikveri     01 Mart 2018 02:06

Bu ayın başlarında yayınlanan bir habere göre Porsche'nin dizel motorları tamamen bırakması bekleniyordu. Şimdi ise Cayenne ve 2019 Macan'da dizel motor seçeneği de sunulacağı öğrenildi.

Porsche dizelin öldüğünü kabul etmiyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Porsche satış müdürü Detlev von Platen, yaptığı açıklamada, "Dizelden vazgeçtiğimizi söylemiyoruz. Planlama sürecine göre Cayenne ve Macan için birer dizel seçenek öngörüyoruz. SUV modeller için dizel tork ve sürüş mesafesi bakımından müşterilere cazip geliyor." dedi.

Von Platen, geçtiğimiz yıl Frankfurt'ta gösterilen yeni nesil Cayenne'in dizel modelinin bu yıl içinde çıkmasının beklendiğini belirtiyor. Yönetici ayrıca bu tür motorların marka için o kadar önemli olmadığını belirterek "Dünya çapında sattığımız 246.000 otomobilin sadece yüzde 14'ü dizel" dedi. Von Platen buna karşın plug-in otomobiller için talebin büyük olduğunu da ekledi.

Macan dizel modeline ek olarak, premium kompakt SUV'nin gelecek yıl muhtemelen bir hibrit versiyona da sahip olması bekleniyor.

Araç şu anda test aşamasında ve havalandırma kanallarının taşınması, daha geniş bir multimedya ekranına yer verilmesi gibi kabinde yapılan birkaç değişikliğin yanı sıra dış cephede de birkaç stil değişikliği bulunacak.

 

2019 Macan için resmi çıkış tarihi henüz açıklanmadı ancak yeni model yılın ilk yarısı içinde karşımıza çıkabilir.

Son Güncelleme : 02 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo