Skoda Superb PHEV 70 km menzille geliyor

Ototeknikveri     01 Mart 2018 12:46

Skoda'nın elektrifikasyon konusundaki kararlılığı, önümüzdeki yıl gelmesi beklenen Superb'in plug-in hibrit sürümüyle bir adım daha ileriye taşınıyor.

Skoda Superb PHEV 70 km menzille geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Markanın üst düzey yöneticilerinin verdiği ayrıntılara göre, hibrit sistem 1.4 litrelik bir benzinli motor ile elektrik motoru bir araya getirerek toplam 215 beygir gücü üretiyor.

 

Bu rakamlar tanıdık geliyorsa, nedeni Skoda Superb PHEV otomobilin, Volkswagen Passat GTE ile aynı güç aktarım organını kullanacak olmasıdır. Bununla birlikte, Skoda, elektrikle 50 km'ye kadar sürüşe izin veren 9.9 kWh lityum iyon pil paketi bulunan Alman kuzeninin aksine, 13kWh bir pil sayesinde yaklaşık 70 km'lik elektrikli sürüş mesafesi sunacak.

 

Yeterli piyasa talebi olursa Çek otomobil üreticisi, Kodiaq için ve daha küçük ölçekli bir versiyon ile Karoq ve Octavia için de aynı hibrit sistemi kullanacak.

 

Firmanın güç aktarım mekanizmaları yöneticisi Martin Hrdlicka "Bu teknoloji ile ilgili bir mesele değil, müşterilerimizin böyle bir üründen ne beklediklerini ve bunun için ne kadar para ödemeye istekli olduğunu görmek zorundayız, çünkü plug-in hibrit sistemler bedava gelmiyor. Bu yüzden önce Superb'in gidişini ve müşterilerimizin tepkisini görmeliyiz." dedi.

 

Skoda'nın Superb'de PHEV logosunu kullanıp kullanmayacağı veya farklı bir isim mi vereceği henüz bilinmiyor, ancak her iki durumda da, D segmentinde bu otomobile tam elektrikli modeller eşlik edecek. Bunlardan birisi 2020'de çıkacak VW ID hatchback olacak.

Son Güncelleme : 02 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo