Yeni 2018 Hyundai Santa Fe SUV tamamen ortaya çıktı

Ototeknikveri     02 Mart 2018 04:01

Hyundai Santa Fe SUV içeride ve dışarıda yenilenmiş bir tasarım ve çok sayıda yeni teknoloji ile geliyor.

Yeni 2018 Hyundai Santa Fe SUV tamamen ortaya çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hyundai, önümüzdeki günlerde Cenevre Otomobil Fuarı'nda ilk kez tanıtılacak yeni 4. nesil Santa Fe SUV'yi tamamen ortaya çıkardı. Üretim, bu yılın ikinci çeyreğinde başlayacak. Otomobil bu yıl sona ermeden satışa çıkacak.

 

Yeni Santa Fe, markanın SUV serisindeki bir diğer yeni model olan Kona'nın şık görünümünden ilham alıyor. İnce LED gündüz sürüş ışıkları ve iki büyük aydınlatma kümesi ile çevrelenmiş büyük altıgen ön panjur en yeni Hyundai tasarım dilinin yansıması. Tıknaz bir ön tampon, Santa Fe'ye yeni, aşırı vurgulanmış tekerlekler ile birlikte daha sert bir görünüm kazandırıyor.

 

Arka tarafta yeni bir tampon, yeni bagaj kapağı ve arka lambalar dikkat çekiyor. Bir tavan spoyleri otomobile sportif bir hava katıyor.

 

Hyundai, boyutları büyüyen yeni Santa Fe'nin yedi koltuklu SUV segmentinde benzersiz bir genişlik sunacağını ve 4470 mm uzunluğa, 1890 mm genişliğe sahip olduğunu belirtti. Bu, öncekinden 18 mm daha yüksekte oturan ikinci sıradaki yolcular için 38 mm'lik ekstra bacak mesafesi anlamına geliyor. Arka tarafta, üçüncü sıradaki yolcular ise önceye kıyasla 22 mm daha fazla kafa mesafesinden faydalanıyor. Hyundai, bagaj kapasitesinin de arttığını belirtti ancak henüz resmi bir rakam vermedi.

 

İç mekanda, tablet stili ekranlı multimedya sistemi, yeni kontrol butonları ve havalandırmalar, yeni deri direksiyon ve dijital ekranlı kontrol paneli ile konsol elden geçirilmiş. Hyundai, yeni, yatay yerleşimin lüks hissini pekiştirdiğini söylüyor.

 

Firma ayrıca standart araçların AUX ve Bluetooth bağlantılarına sahip beş inç TFT ekrana sahip bir ses sistemi kullanacağını belirtiyor. Apple CarPlay ve Android Auto ile birlikte daha büyük bir yedi inç ekran da mevcut olacak. Bunun yanı sıra üst modellerde uydu navigasyon ve arka görüş kamerası içeren sekiz inç dokunmatik ekranlı sistemden faydalanılabilecek. Yeni Santa Fe, ayrıca, bir head-up ekran ve gösterge panelindeki kadranların arasında gömülü bir TFT ekrana sahipken, uyumlu akıllı telefonlar için kablosuz şarj pedi de bulunuyor.

 

Güvenlik ve sürüş yardım teknolojileri cephesinde, Santa Fe mevcut Hyundai SmartSense özelliklerinin yanı sıra arkadan geçen trafik uyarısı ve "Safety Exit Assist" (Güvenli Çıkış Asistanı) ile geliyor. Bu sistem arkadan yaklaşan başka bir taşıt algıladığında geçici olarak kapıları kilitliyor ve böylece içerideki yolcuların kapıyı gelen taşıtın önüne doğru açmalarını engelliyor.

 

Yeni arka yolcu uyarısı ise sürücüye, aracı kilitlemeden ve ayrılmadan önce arkada bir yolcu bulunduğunu hatırlatıyor. Özellikle çocuklar, yaşlılar ya da evcil hayvanları taşırken bu sistem ekstra güvenlik sağlıyor.

 

Bunların yanı sıra Santa Fe yaya algılama ve otomatik acil fren, 37 km/s hıza kadar çalışan şerit koruma asistanı, kör nokta izleme ve ileri çarpışma uyarı sistemine sahip.

 

Hyundai, Santa Fe'yi daha konforlu kılmak için çalıştıklarını ve bu amaçla süspansiyonun daha pürüzsüz bir yolculuk için geliştirildiğini söyledi. Kurulum daha sert hale getirilmiş ancak daha uzun bir seyahat süresi sunuyor. Aracın içindeki yük ve ağırlığa bakılmaksızın sürüş yüksekliğini sabit tutan hidrolik süspansiyon da opsiyonel özellikler arasında bulunuyor.

 

Kaputun altında Hyundai, Avrupa pazarı için iki dizel ve iki benzinli seçenek hazırladı. Her iki benzinli motor da 2.4 litre, biri GDI, diğeri ise MPI. Ayrıca büyük ihtimalle mevcut modelden alınacak 2.2 litrelik dizel ve yeni bir 2.0 litre dizel de planlar arasında. Yeni ve geliştirilmiş bir sekiz vitesli otomatik şanzıman, Hyundai HTRAC dört tekerlekten çekişli sistem ile birlikte çalışıyor.

 

Şimdilik doğrulanmamış olmasına rağmen, hibrit sistemin de modelde yer alması mümkün. Hyundai ve Kia markalarının portföyüne 2020 yılına kadar 31 yeni düşük emisyonlu model eklenecek ve hibrit serisinin SUV'leri ve büyük araçları kapsayacak şekilde genişletilmesi planlanıyor.

Son Güncelleme : 02 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo