Elektrikli 2019 Jaguar I-PACE 395 BG ile Tesla Model X'e rakip olacak

Ototeknikveri     02 Mart 2018 01:16

Jaguar, ilk tamamen elektrikli modeli I-PACE'yi tanıttı. Yeni model bir SUV'nin pratikliği ile birlikte spor otomobil performansı sunacak ve yeni nesil yapay zeka teknolojisi ile gelecek.

Elektrikli 2019 Jaguar I-PACE 395 BG ile Tesla Model X'e rakip olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

432 hücreli 90 kWh Lityum iyon pil sayesinde, I-PACE 475 km elektrikli sürüş mesafesi vadediyor. Kullanıcılar 50 kW DC şarj kullanarak 85 dakika içinde arabayı %80'e kadar şarj edebilecek. 100 kW hızlı şarj aleti için ise bu süre sadece 40 dakikaya düşüyor.

 

Firmanın yöneticisi Ian Hoban "Performans, aerodinamik ve iç hacmi en iyi duruma getirmek için en baştan buna göre tasarlanmış bir mimari ile yeni pilli elektrik teknolojisini kullanmak amacıyla temiz bir sayfa yaklaşımı ile yola çıktık. Sonuç olarak I-PACE, gerçek bir Jaguar ve gerçekten sürücü odaklı bir elektrikli otomobil. I-PACE müşterileri için yakıt dolum istasyonları geçmişte kalan bir şey, gece pil şarj olduktan sonra her sabah dolu bir yakıt deposu ile uyanacaklar." dedi.

 

Bir AC duvar şarjı (7 kW) üzerinden ev elektriği kullananlar, on saatten daha uzun bir sürede %80 şarj alacak, bu sayede akşam işten döndüklerinde otomobillerini park edip şarja takan kullanıcılar sabah dolu bir şarj ile sorunsuz şekilde güne başlayabilecekler.

 

Otomobilde her bir aksta iki elektrikli motor bulunuyor. Motorlar toplam 400 PS (395 HP) güç çıkışı ve 696 Nm tork üretiyor ve dört çekişli sistemle çalışıyor.

 

I-PACE sadece 4.5 saniyede sıfırdan 96 km/s hıza çıkabilecek.

 

Karakteristik özelliklerine gelince, bu SUV, herhangi bir Jaguar modelindeki en yüksek rakam olan 36 kNm / derece torsiyonel sertliğe, ayrıca opsiyonel havalı süspansiyon ve pilin konumlandırılması sayesinde mükemmel 50:50 ağırlık dağıtımına sahip. İngiliz otomobil üreticisi, I-PACE'in nasıl bir deneyim sunduğunu anlatmak için "olağanüstü sürüş konforu" ve "çekici sürüş dinamikleri" gibi ifadeler kullanıyor.

 

I-PACE coupe benzeri şık bir tasarıma sahip ve bu bakımdan C-X75'in etkisinde kaldığı görülüyor. Burunsuz kabin tasarımı ve köşeli arka kısım sayesinde sürüklenme katsayısı sadece 0.29 Cd. Bu arada soğutma ve aerodinamik arasında bir denge kurmak için modelde aracın havaya ihtiyacı olduğunda açılan Aktif Kanatlar (Active Vanes) bulunuyor.

 

I-PACE çok büyük olmayan ortalama boyutlarına rağmen içeride büyük bir SUV ile karşılaştırılabilir genişlikte alan sunuyor. Arka tarafta 890 mm bacak mesafesi bulunurken, 656 litrelik bagaj kapasitesi koltukları katladığınızda 1453 litre'ye çıkıyor.

 

Teknolojiye gelince, I-PACE dokunmatik ekranları, kapasitif sensörleri ve dokunsal fiziksel denetimleri birleştiren Jaguar'ın yeni Touch Pro Duo bilgi-eğlence sistemi ile birlikte sunuluyor. Diğer özellikler arasında, yeni EV navigasyon sistemi, Amazon Alexa Skill ve Jaguar'da ilk kez havadan yazılım güncellemeleri bulunuyor.

 

2019 Jaguar I-PACE, İngiltere'de 63.495 İngiliz Sterlini'nden başlayan fiyatlarla, First Edition, S, SE ve HSE versiyonları ile siparişe açıldı.

Son Güncelleme : 05 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo