2018 Mercedes-AMG GT’den yeni fotoğraflar

Ototeknikveri     04 Mart 2018 11:35

AMG’nin yeni Porsche Panamera rakibi dört kapılı Mercedes-AMG GT fotoğraflarla ortaya çıktı. Model önümüzdeki günlerde Cenevre Motor Show’da tanıtılacak.

2018 Mercedes-AMG GT’den yeni fotoğraflar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Sırbistan’da yayınlanan AutoBlog.rs blogundan sızdırılan fotoğraflarda otomobilin şekil bakımından geçen yılki Cenevre fuarında tanıtılan AMG GT konseptine oldukça bağlı kalacağı görülüyor. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan diğer fotoğraflar ve resmi teaser görselleri ile de birleştirdiğimizde edindiğimiz genel kanı, özellikle arka kısım AMG GT Coue’den alınırken kaportanın geri kalanının, bilhassa ön kısmın bu modele özel olduğu yönünde.

 

Uzun ve alçak kaput, ince yan pencereler, kalın tekerlek bombeleri ve eğimli tavan çizgisi konseptten devam ettirilmiş. Konseptin gümüş ve altın jantlarının yerini üretim modelinde geleneksel gümüş jantlar almış. Bunlar ciddi görünümlü performans frenlerini gizliyor.

 

Geçen yılki AMG GT konsepti aerodinamik odaklıydı, dış aynaların yerine gizli kameralar ve AMG GT R’de olduğu gibi, hava kanallarında maksimum verimlilik için havayı ihtiyaca göre bölen hareketli panjurlar ile donatılmıştı. Bu özelliklerin üretim modelinde de yer alması bekleniyor.

 

Üretim modeli için henüz resmi bir isim belirlenmedi ancak otomobil EQ Power+ logosunu taşıyan ilk model olacak. Bu da otomobilin performans odaklı bir (benzinli – elektrikli) hibrit olduğunu gösteriyor.

 

Otomobil gücünü AMG’nin 4.0 litre ikiz turbo V8 motor ve ilave elektrikli motordan alacak. Motorlar 4MATIC+ dört çekişli sürüş sistemiyle çalışacak. Güç çıkışı henüz açıklanmadı ancak 600 hp’nin üzerinde olması bekleniyor. Otomobilin sıfırdan 100 km/s çıkış süresi ise 3.0 saniyeden kısa olacak.

Son Güncelleme : 05 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo