BMW güçlü 8 Serisi sedan modelini tanıtacak

Ototeknikveri     05 Mart 2018 03:53

BMW Cenevre Otomobil Fuarı’nda yeni çıkacak 8 Serisi modelinin dört kapılı bir M yüksek performans versiyonunu konsept formunda tanıtacak.

BMW güçlü 8 Serisi sedan modelini tanıtacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Firma sosyal medyada otomobilin coupe benzeri profilini gösteren bir ipucu fotoğrafı yayınladı. Konseptin M8 adını taşıması bekleniyor.

 

BMW kârlılığı yüksek lüks otomobillere odaklanırken 8 Serisi’ni serinin en üstünde yer alacak bir versiyonla canlandırıyor. Firma geçen Mayıs ayında bir 8 Serisi coupe konsepti tanıtmıştı. Seride bir coupe, cabrio ve dört kapılı Gran Coupe yer alacak. BMW’den bir sözcüye göre, coupe bu yılın sonuna doğru çıkacak, onu 2019’da cabrio takip edecek.

 

Dört kapılı versiyonun gelecek sene çıkması ve Cenevre konsepti ile benzer görünmesi bekleniyor. Firmaya yakın bir kaynağa göre konsept ile model birbirine çok yakın olacak.

 

8 Serisi daha küçük 6 Serisi’nin yerini alıyor ve BMW’nin kendisini Porsche Panamera sedan ve Bentley Continental GT coupe ya da Mercedes S Serisi coupe gibi otomobillerle rekabet için lüks segmentinde nasıl konumlandırdığını gösteriyor.

 

8 Serisi BMW’nin en üst donanım seviyesi 7 Serisi’ni temel alacak. 8 Serisi için BMW karbon fiber ve alüminyum gibi hafif materyaller kullanarak ağırlığı azalttı.

Son Güncelleme : 06 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo