Hyundai Nexo yakıt hücreli otomobil için gözünü Almanya’ya çevirdi

Ototeknikveri     05 Mart 2018 04:39

Hyundai Nexo yakıt hücreli SUV’si için Avrupa’da en önemli piyasa olarak Almanya’yı görüyor.

Hyundai Nexo yakıt hücreli otomobil için gözünü Almanya’ya çevirdi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Almanya 2025 yılına kadar hidrojen dolum istasyonlarının sayısını 400’e çıkartmayı planlıyor. Bu nedenle Hyundai’nin yakıt hücreli otomobiller yöneticisi Sae Hoon Kim Almanya’yı bu alanda en önemli piyasalardan biri olarak gördüklerini belirtti.

 

Kim, Almanya’nın 2015’te kurulan H2 Mobility girişimi ile ülke çapında güçlü bir hidrojen altyapısı oluşturma çabasını değerli bulduklarını söyledi.

 

Hyundai Salı günü Nexo’yu Cenevre Auto Show’da tanıtacak. Yeni model bu ay sonunda Güney Kore’de, yaz aylarında Avrupa’da, yılın son çeyreğinde ise ABD’de satışa çıkacak.

 

Nexo’nun ürün yöneticisi Dong Geun Lee, Nexo’nun Toyota Mirai ile rekabet edecek şekilde fiyatlandırılacağını söyledi. Mira Almanya’da 78.600 euro’ya satılıyor.

 

Hyundai Nexo’ya daha çok ticari işletmeler ve otomobil paylaşım filolarının ilgi göstereceğini düşünüyor.

 

Kim, Hyundai’nin dünyada bir yılda birkaç bin adet Nexo satmayı planladığını söyledi ancak Avrupa için kesin bir hedef vermedi.

 

Hyundai daha önceki Tucson/iX35 temelli hidrojen yakıtlı otomobilini 500’den fazla Avrupalı müşterinin satın aldığını belirtiyor.

 

Nexo modele özel yeni bir platform kullanıyor, bu sayede Tucson/iX35 ile kıyaslandığında daha fazla güç, daha uzun sürüş mesafesi ve daha iyi sürüş dinamikleri sunuyor. Nexo’nun elektrikli motorunun güç çıkışı 120 kilowatt. Hyundai Güney Kore’nin test prosedürüne göre modelin dolu bir tankla 609 km gidebildiğini belirtiyor. Toyota’ya göre Mirai ise 500 km sürüş mesafesine sahip.

 

Nexo aynı zamanda Hyundai için teknolojik bir gösteri aracı. Model yeni kör nokta tespit sistemi ile geliyor ve bu kapsamda sürücülere her iki yönde şerit değiştirirken arka ve yan tarafların görüntüsünü veriyor. Hyundai bunun sektörde bir ilk olduğunu belirtiyor. Nexo aynı zamanda Hyundai’nin ilk otomatik sürüşlü şerit koruma asistanına sahip, bu sayede şeritten çıkması önleniyor.

 

Son Güncelleme : 06 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo