Audi A6, elektrikli güç aktarma organları alacak

Ototeknikveri     05 Mart 2018 05:24

Audi'nin yeni A6 geniş sedan modelinin tüm sürümleri, eski modele kıyasla teknolojide belirgin bir sıçrama olarak yakıt tasarrufu sağlayan yarı hibrit sistem ile donatılacak.

Audi A6, elektrikli güç aktarma organları alacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni A6, Haziran ayında Almanya'da başlayacak satışlar öncesinde 6 Mart'ta Cenevre otomobil fuarında tanıtılacak.

 

Audi, A6'nın, A8 sedan ve A7 fastback'te 3. Seviye otonom sürüş yeteneğini sağlayacak aynı radar, ultrasonik sensörler, lidar ve kamera teknolojisi ile donatılacağını söyledi.

 

Sensörler, daha karmaşık aktif güvenlik işlevleri için daha büyük arabalara takılan zFAS kontrol cihazına bağlanacak, ancak Audi, yasalar izin verinceye kadar eller serbest sürüşün mümkün olmayacağını belirtiyor.

 

Yeni A6'da izin verilen bir otonom işlev, arabayı myAudi akıllı telefon uygulamasındaki bir düğme aracılığıyla kendinden park etme yeteneği. Komut, sürücü otomobilden çıktıktan sonra bir garaja veya park alanına park etmek için kullanılabiliyor.

 

Araba, 48 voltluk bir kayışlı başlatma alternatörü vasıtasıyla elektrik enerjisi sağlayan yarı hibrit sistem ve birisi benzinli diğeri dizel 3.0 litrelik V-6 motor seçeneği ile piyasaya çıkacak. Yarı hibrit sistemde bir lityum iyon pil, frenleme sırasında toplanan enerjiyi depoluyor ve yakıt tüketimini azaltmak için arabayı hızlanma sırasında bu enerji ile destekliyor.

 

2.0 litre dizel motor da daha sonra 12 voltluk yarı hibrit sistemle donatılacak. Audi ayrıca bir plug-in hibrit versiyon çıkartmayı değerlendirdiğini söyledi. Aynı 12 voltluk sisteme sahip 2.0 litrelik bir benzinli seçenek de geliştirildi, ancak Audi A6 için bunu onaylamadı.

 

Audi, eski arabayla karşılaştırıldığında yeni modelin iç hacmini arttırdığını ve artık sektörde lider seviyede arka bacak boşluğu sunduğunu söylüyor. Araba 4939 mm ile giden modelden 7 mm daha uzun.

 

Audi, ayrıca gövdede alüminyum ve çelik karışımı ile otomobilin çevikliğini artırmaya yardımcı olan daha sağlam bir platform yaratıldığını belirtti. Çok daha sportif bir karakter kazanan otomobil dört farklı süspansiyon çeşidi ile sunuluyor; geleneksel çelik helezon yaylar, aynı yayların daha sert versiyonu, aktif amortisörler ve en üst seçenek olarak havalı süspansiyon.

 

Audi, aracın iç mekanını "rahat bir salon atmosferi" olarak tanımlıyor. Kabin teknolojileri, standart navigasyona sahip Audi'nin MMI dokunmatik ekranını da içeriyor. Navigasyon, Audi, Daimler ve BMW'ye ait bir haritalama firması olan HERE tarafından işletilen sunuculardan indirilen çevrimiçi haritaları kullanıyor.

 

Navigasyon sisteminin daha gelişmiş bir versiyonu, trafik işaretlerinin yanı sıra tehlike bilgisi vermek için otomobilin dışından da bilgi çekiyor. Audi, ayrıca aracın ekranından erişilebilen bir sokakta park servisini de başlatmayı planlıyor.

 

Aracın bir station versiyonu da bu yılın ilerleyen günlerinde piyasaya çıkacak. Audi, otomobili Almanya'nın Neckarsulm şehrindeki fabrikada inşa edecek. Firma aynı zamanda Çin'deki Changchun fabrikasında mevcut otomobilin uzun aks mesafeli bir versiyonunu üretiyor.

Son Güncelleme : 06 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo