Bentley Bentayga plug-in hibrit’ten yeni fotoğraflar

Ototeknikveri     05 Mart 2018 07:42

Bentley ilk plug-in hibrit otomobilini Bentayga modeli bünyesinde çıkartıyor. Cenevre’de tanıtılacak otomobilin ilk detayları ve fotoğrafları şimdiden internete sızdı.

Bentley Bentayga plug-in hibrit’ten yeni fotoğraflar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Benzinli – elektrikli Bentayga plug-in hibrit otomobilin Porsche Panamera E-Hybrid ile aynı sistemi kullanacağı öğrenildi. Sistem 3.0 litre turbo V6 motor ve elektrikli motordan oluşuyor ve toplam 450 hp güç çıkışı sunuyor. Otomobilin elektrikli sürüş mesafesi 50 km, CO2 emisyonu ise 75 g/km. Tam şarjın 7.5 saat sürmesi bekleniyor ancak ünlü tasarımcı Philippe Starck tarafından tasarlanan hızlı şarj cihazı ile bu süre 2.5 saate inecek.

 

Bentayga PHEV üç sürüş moduna sahip olacak; EV Drive (elektrikli sürüş), Hybrid ve Hold (pil tasarrufu). Özel multimedya sistemi otomobilin şarj durumunu da gösterecek.

 

Hibrit versiyonu mevcut V8, W12 ve dizel versiyonlardan ayıran tek görsel farklılık bakır logolar ve tekerlek göbekleri. Bunun dışında hibrit versiyonun diğer versiyonlar ile neredeyse aynı görünmesi bekleniyor.

 

Firma 2020 yılında bir elektrikli model daha çıkartmayı planlıyor. Tam elektrikli spor otomobil geçen yıl Cenevre’de gösterilen EXP12 Speed 6e konseptinin üretim versiyonu olacak. Modelin temellerini Porsche Mission E ile paylaşması bekleniyor.

Son Güncelleme : 06 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo