Toyota Avrupa'da dizeli kaldırıyor

Ototeknikveri     06 Mart 2018 04:36

Cenevre Motor Show’un arifesinde bir basın toplantısı düzenleyen Toyota, Avrupa’da güç aktarım mekanizmaları stratejisinin bir sonraki aşamasına geçtiğini açıkladı. Firma tüm binek otomobillerinden dizel seçeneğini kaldırıyor.

Toyota Avrupa'da dizeli kaldırıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Gelecek yıl İngiltere’deki Burnaston fabrikasında üretilecek yeni nesil Auris, ikisi hibrit sistem olmak üzere üç güç aktarım seçeneği ile gelecek:

 

1.2 litre turbo – 4 silindirli direkt enjeksiyonlu turboşarjlı benzinli motor (116 hp)

1.8 litre hibrit sistem – Prius ve Toyota C-HR ile aynı 4. nesil HEV (hibrit elektrikli araç) (122 hp)

2.0 litre hibrit sistem – Yeni, daha güçlü TNGA 2.0 litre hibrit (180 hp)

 

2016’da Toyota C-HR modelini dizel seçenek olmadan sunma kararına benzer şekilde, yeni nesil Auris de sadece benzinli ve hibrit sçeneklerle satılacak.

 

En önemli modellerinin hibrit versiyonlarına gösterilen büyük ilgi Toyota’nın 2018’den itibaren tüm binek otomobillerinden dizel motorları kaldırma kararında etkili oldu.

 

2017’de hibrit modeller Toyota’nın Avrupa’dkai toplam satışlarının %41’ini oluşturdu, hibrit satışları bir önceki yıla göre %38 artarak 406.000 adet oldu. Markanın satışlarında dizelin payı ise 2017’de %10’un altına kadar düştü.

 

Toyota Hilux, Proace ve Land Cruiser gibi ticari araçlarında dizel motor sunmaya devam edecek.

 

Toyota Avrupa CEO’su Johan van Zyl, firmasının 20 yıldan uzun süredir hibrit teknolojisine öncülük ettiğini hatırlatarak, C-HR gibi modellerinde hibrit versiyonların satışlardaki payının %78’lere kadar çıktığını söyledi.

 

Zyl, müşteri talepleri doğrultusunda hibrit portföyünü büyütmeye devam edeceklerini, ticari araçlarda ise ekonomi, tork ve yük kapasitesi gibi avantajları nedeniyle en yeni teknoloji dizel motorları sunmayı sürdüreceklerini belirtti.

Son Güncelleme : 07 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo