I.D. VIZZION: Volkswagen, I.D. ailesinin gelecekteki amiral gemisini tanıttı

Ototeknikveri     06 Mart 2018 10:30

I.D. Vizzion konsepti geleceğin Volkswagen otomobilleri için gerçekçi bir vizyon sunuyor. Otomobilin 650 kilometrelik elektrikli sürüş mesafesi, uzun yolculuklara olanak tanıyor. En geç 2022 yılında konseptin üretim modeline dönüşmesi bekleniyor.

I.D. VIZZION: Volkswagen, I.D. ailesinin gelecekteki amiral gemisini tanıttı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni I.D. VIZZION konsepti ile Volkswagen markası Cenevre Uluslararası Motor Show'dan hemen önce geleceğin bireysel ulaşımına bir bakış atmamızı sağladı. Tam elektrikli sedan, I.D. serisinin en üst modeli olacak ve en geç 2022 yılına kadar yollara çıkacak. Konsept tamamen otonom sürüş için hazırlanmış. I.D. VIZZION, Volkswagen'in ürün ve teknoloji atağının bir parçası. 2025 yılına gelindiğinde, marka yılda en az 1 milyon elektrikli otomobil satmayı ve e-mobilitede pazar lideri olmayı hedefliyor.

 

Volkswagen markasının CEO'su Herbert Diess: "ID VIZZION, markamızın teknoloji, tasarım ve kalite anlamında neler yapabileceğini gösteriyor. Bu otomobil tüm zamanların en kişisel, en duyusal ve en özel Volkswagen otomobili. Konsept aynı zamanda elektrikli otonom araçların olacağı gelecekte bile tek tip teneke kutular değil arzulanabilir, güzel, özgün otomobiller kullanabileceğimizi ortaya koyuyor." dedi.

I.D. VIZZION, yeni geliştirilen modüler elektrifikasyon araç setine (MEB platformu) dayanıyor ve bu mimarinin teknolojik performans yeteneklerini vurguluyor. Otomobil dışarıdan bir Passat boyutunda olmasına rağmen, içeride Phaeton kadar geniş kullanım alanı sunuyor. İç mekan, bir salon şeklinde tasarlanmış ve döşenmiş. Buna ek olarak, çalıştırmanın olağanüstü sadeleştirilmesi, zahmetsiz bir yolculuk sağlıyor. Yolcular, kişisel istekleri doğrultusunda eğlence, bilgi alma, dinlenme veya iş ile meşgul olabiliyorlar. Modelin elektrikli sürüş mesafesi 650 kilometre.

 

Konsept tam otonom sürüşe hazır olacak. Sürücü isterse hakimiyeti otomobile bırakacak, isterse inovatif kokpitteki direksiyonu kullanabilecek.

 

MEB platformu ile Volkswagen, elektrikli bireysel hareketliliğin tüm alanlarını kapsayan güçlü bir araç geliştirdi. Kompakt otomobillerden SUV'lere ve büyük lüks limuzinlere kadar her şey mümkün. 2025 yılına gelindiğinde, Volkswagen Grubu, MEB platformu kullanan 15'den fazla tam elektrikli model üretiyor olacak. İlk modeller 2020'de piyasaya sunulacak.

Son Güncelleme : 07 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo