Yeni Kia K900 sedan Alman havası taşıyor

Ototeknikveri     08 Mart 2018 12:48

Kia ve kardeş markası Hyundai son zamanlarda oldukça iyi otomobillerle beğeni topluyor. Kia Stinger son günlerde dikkatleri çekerken, Güney Koreli marka şimdi de yeni K900 sedan ile lüks segmentinde etki yaratmayı umuyor. Otomobilin tasarımında BMW ve Mercedes etkileri var.

Yeni Kia K900 sedan Alman havası taşıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Salı günü Kia yeni sedan modelinden bir kaç teaser yayınladı. Yeni model gelecek ay tanıtılacak.

 

Kia’nın yayınladığı çizimler lüks sedanın nasıl görüneceğine ilişkin fikir edinmemizi sağlıyor. Otomobil Kia’nın Kore’deki Namyang ve ABD’deki Kaliforniya Irvine tasarım stüdyolarında stilize edildi.

 

Gördüğümüz kadarıyla sedan otomobilin çekici bir tasarımı var. Ön kısım BMW havası taşıyor, hatta otomobilin yüzü beşinci nesil BMW 7 Serisi ile benzer diyebiliriz. Farlar ve ve ön panjur ise farklı. Otomobilin arkasına doğru ilerlediğimizde arka lambaların bir başka Alman otomobili olan yeni Mercedes-Benz S-Serisi’ni andırdığını görüyoruz.

Otomobil üreticilerinin çoğu bugünlerde ön kısmında büyük hava girişleri bulunan lüks otomobillere yöneliyor. Kia ise K900’de daha derli toplu bir tasarım kullanmış ve ortaya çekici bir görünüm çıkmış.

 

Öne çıkan tasarım özelliklerine bakarsak, Kia’nın 176 hücreli “Quadric pattern” ön panjurunun herkes tarafından fark edilmesini istediği anlaşılıyor. Firma ön panjurun “yoğunlaşan enerjinin değişen şeklini” örnek aldığını söylüyor ve bu kısım sedan otomobilin odak noktası olmuş. Çizimlerde dahi ön panjur çok iyi ve etkileyici görünüyor.

 

Bir diğer ilgi çekici özellik ise krom kullanımı. Resimlerden ön panjur çevrelerinde, ön alt hava girişinde, yan eteklerde, pencere çizgisinde, aynalarda, arka lamba yuvalarında, arka tamponda ve egzoz borularında bolca krom kullanıldığı anlaşılıyor. Lüks otomobil tüketicilerinin bu parlak metalden etkileneceği çok açık.

Kia yeni K900 modelinden Şubat ayında da teaser yayınlamıştı ve sedan modelinin geleneksel sülueti görülebiliyordu. Bu teaser aynı zamanda modelin tanıtımının Nisan ayında yapılacağını işaret ediyordu. Otomobilin New York Auto Show’da karşımıza çıkması muhtemel. K900 2018’in ikinci yarısında satışa çıkacak.

Son Güncelleme : 08 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo