Hyundai Cenevre’de yeni Santa Fe Hibrit ve Plug-in Hibrit modellerini duyurdu

Ototeknikveri     08 Mart 2018 01:53

Cenevre’deki Hyundai standı oldukça kalabalık; Le Fil Rouge konsepti, Kona EV ve Nexo gibi modellerin arasında yeni bir Santa Fe modelinin çıktığı kolayca unutulabilir. Öte yandan, Hyundai yeni Santa Fe’nin hibrit ve plug-in hibrit versiyonlarının da çıkacağını duyurarak modele ilgi çekmeyi başardı.

Hyundai Cenevre’de yeni Santa Fe Hibrit ve Plug-in Hibrit modellerini duyurdu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Henüz piyasaya çıkış tarihi verilmese de, hibrit ve plug-in hibrit Santa Fe otomobillerin gelecek yıl içinde çıkması muhtemel gibi görünüyor.

 

Hyundai şu anda Ioniq modelini tam elektrikli sistemin yanı sıra hibrit ve plug-in hibrit versiyonlarla satıyor. Santa Fe’nin hibrit versiyonu geliştirilirken bu modelden faydalanılması söz konusu olabilir ancak henüz bu konuda bir bilgi yok.

 

Bu arada, dördüncü nesil Hyundai Santa Fe, Cenevre’de dünya prömiyerini kutluyor. SUV selefine kıyasla daha büyük boyutlara sahip ve markanın bazı yeni modelleri ile benzer yeni bir tasarım sunuyor.

 

Santa Fe, Avrupa’da üç dizel ve yeni Euro 6C standartlarına uyumlu bir benzinli motor seçeneği ile sunulacak. Giriş seviyesi 2.0 litre dizel iki farklı güç çıkışı ile geliyor; 150 PS ve 182 PS. Motor 6 vitesli manuel ya da yeni geliştirilen 8 vitesli otomatik şanzımanla çalışıyor. 2.2 litre CRDi dizel ise 197 PS güç çıkışına sahip ve standart 8 vitesli otomatik şanzımanla eşleştirilmiş. Seriyi 185 PS 2.4 litre benzinli motor tamamlıyor.

 

Güney Kore’de otomobil 186 PS – 235 PS arasında güç çıkışları ile bir benzinli ve iki dizel motorla sunulacak ve sekiz vitesli otomatik şanzımanla gelecek. Dört çekişli sürüş sistemi opsiyonel olarak sunuluyor.

 

Hyundai yeni modeli ABD’de de piyasaya sürecek.

 

 

Son Güncelleme : 08 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo